2 Androidkameraer

Både Nikon og Samsung sluppet sine kameraer med Android som operativsystem. Begge har minimalt med knapper da det meste styres fra pekeskjermen. Og til forskjell fra tidligere kameraer med pekeskjerm, er man ikke lenger begrenset til kun å styre grunnleggende kamerafunksjoner. Man kan selvfølgelig sjekke Facebook eller andre sosiale nettverk og laste opp bilder der, eller la nye bilder automatisk bli lastet opp på lagringstjenester som Dropbox.

Et uforutsett problem er at de fleste apper ikke er tenkt å brukes i et ordentlig kamera. For eksempel har ingen forutsett at det kan være optisk zoom, noe som gjør at man ikke kan kontrollere den fra appen. Og fotoredigeringsprogrammene er sjelden forberedt på å takle store bildefiler med 16 Mp oppløsning.

Det var blant annet derfor det ble usedvanlig vanskelig å sette karakter på disse apparatene. Selv om enkelte kriterier var utmerket, så som håndtering eller funksjoner, kan man ikke komme bort fra at helhetsinntrykket av de ble dratt ned av at prislappen ble så høy for et slikt kombinert apparat.

Les hele testen i Lyd & Bilde

Kommentarer