Canon G1X

Geir Brekke tester igjen kameraer over hos Foto.no. Denne gangen gjelder der Canon GX1, og som vanlig hyggelig lesing, ikke minst på grunn av bildene som ledsager testen.

Jeg har stor sans for disse testene, og skulle svært gjerne sett Brekke ta en skråblikk på Sigma DP2 Merrill, et nisjekamera som jeg ennå ikke har sett omtalt i norske tester.

Når det gjelder Canon GX1 konkluderer Brekke blant annet som følger:

Betjeningsmessig gjør G1X en utmerket jobb. Men det snubler på et par helt essensielle punkter: For det første er det (med en pris på rundt 6.000,-) omtrent like dyrt som et fremragende og fullblods speilreflekskamera, og for det andre har det for treig respons på noen få, men vesentlige punkter. For det tredje er kameraet enten for stort eller så er objektivet for lyssvakt (avhengig av hva man prioriterer og synes er viktigst), og er man det minste interessert i å jobbe med de fotografiske særtrekkene som lyssterk optikk kan gi, vil ikke G1X være veien å gå i det hele tatt.
/../
Ønsker man et mer kompakt, men også rimeligere kompaktkamera, mener jeg at Canons eget G12 er et godt alternativ. Ønsker man et kamera med strålende AF, rask utløserrespons og potensial for selektiv fokus, er serien 550D/600D/650D (sammen med et par rimelige, faste objektiver) veien å gå. Og ønsker man litt av begge deler, tror jeg at Canon sitt nylig lanserte M-system med utskiftbar optikk kan være et lykkeligere valg (uten at jeg kan påberope meg egenerfaring med systemet) enn G1X.

Alternativt kan man selvsagt ta en titt på kompaktkameraer fra andre produsenter. Personlig synes jeg at Fujifilm X10 (presentert i forrige Skråblikk) er et godt alternativ hvis man ønsker seg et kapabelt kompaktkamera: X10 er betraktelig rimeligere, det er merkbart mindre og det tilbyr (hvis man utnytter objektivets gode lysstyrke) i realiteten de samme fotografiske og (nesten) de samme filtekniske kvalitetene.
/../
Å ha en brikke på 14x19mm er absolutt ikke hverdagskost for et digitalt kompaktkamera, og G1X leverer fra seg RAW-filer i klasse med mange DSLR-modeller. Dersom man klarer å overse manglene ved den optiske søkeren, er tålmodig når man betjener utløseren, er uten interesse for nærfotografering og bruker kameraet på måter der dybdeskarphet ikke har noen direkte innvirkning på det fotografiske uttrykket, er G1X et tiltalende kamera

Skråblikk: Canon G1X

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar