Canon EOS 550D

Canon EOS 550D har en 18 megapikslers APS-C CMOS-sensor med mulighet til å filme med full HD-kvalitet. Kameraet har standard ISO-innstillinger på 100 – 6400 (kan utvides til 12 800).

Sammenlignet med de dyrere modellen fra Canon er det selvsagt spart på noe, sammenlignet med 7D og 5D markII, men 550D er mer enn tilstrekkelig for de flestebruksområder. EOS 550D har arvet iFCL-målesystemet, som først ble lansert med EOS 7D.

Akam.no har testet 550D, og konkluderer blant annet som følger:

Bildekvaliteten er utmerket. Det yter bra på de aller fleste områder. Bildene er skarpe med masse detaljer (dette skyldes i stor grad det høye pikselantallet). Støyen er under minst like god kontroll som på alle sammenliknbare kameraer, og fargegjengivelsen er god. Det eneste vi kunne ønske oss var litt høyere dynamikkomfang. Her ligger EOS 550D litt bak de beste.
/../
Canon har gjort sine prioriteringer riktig. De har ikke spart inn på bildekvaliteten. Den er fullt på høyde med dobbelt så dyre modeller. De har derimot kuttet ned på ting som hastighet, som for nybegynnere ikke er det viktigste. Så har de puttet inn noe funksjoner som skiller det fra mengden, ved å gi det blant annet video og lysmåler tilsvarende det du vanligvis bare finner blant ”de store gutta”.


Les hele testen hos TEST: Canon EOS 550D - Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar