Canon EOS 650D

Canon 650D erstatter 550D, og har fått en nyutviklet 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor i APS-C-format og ISO-område på 100-12800 (kan utvides til 25600). Et nytt autofokus-system med 9 krysspunkter skal gjøre det raskere å fokusere og gjøre det mulig med kontinuerlig autofokus ved fotografering med Live View og videoopptak. Video tas opp i full HD (1920x1080).

EOS 650D har fått en veiledende pris på 6990,- for huset, 7990,- for kit med 18-55mm IS og 9990,- for kit med 18-135mm IS STM.


Akam.no har testet Canon 650D og konkluderer blant annet slik:

Så hvorfor sitter vi igjen med den ambivalente følelsen? Fordi det mangler noe. Det mangler wow-faktoren som skal friste oss kamerakjøpere til hugg. Canon ønsker at 650D skal fremstå som en gylden middelvei mellom et speilreflekskamera og et videokamera, men det er ikke det. Den forbedrede autofokusen er ikke god nok, autofokusen på konkurrentens modeller uten speil fremstår som langt bedre. Autofokusen er helt grei med de nye STM-objektivene, men de som kjøper kameraet fordi de primært skal filme med det må fortsatt være klar over de utfordringene autofokusen har når man skal filme med et kamera som er laget for stillbildefotografering. Dette er spesielt viktig fordi kameraets originale kit-objektiv ikke gir den autofokushastigheten man forventer av et kamera i denne klassen. /../

Selv om nyheten om forbedret autofokusfunksjoner har skuffet oss, er den andre store nyheten, trykkfølsom skjerm, noe vi har latt oss imponere over. Canon har implementert dette på en veldig smart måte. Ved å ikke redesigne hele menysystemet sitt fremstår menyen som mer eller mindre identisk med Canons egne modeller uten trykkfølsom skjerm, noe vi tror er veldig lurt. Den fungerer også veldig godt, og spesielt i sammenheng med Canons Q-knapp. Folk forventer at en trykkfølsom skjerm skal oppføre seg som skjermen på en smarttelefon, og det gjør langt på vei skjermen til 650D. Den har støtte for knipezoom, og man kan bla mellom bildene ved å sveipe over skjermen i bildevisningsmodus.

Bildekvaliteten til 650D er bra, og i sin klasse ligger den akkurat der man forventer i forhold til konkurrentene. Canon har uttalt at man kan forvente bedre bildekvalitet på 650D enn på Canon EOS 7D, men dette gjelder nok ikke på alle punkter. Vi har sammenlignet med Canon EOS 60D, og på detaljgjengivelse og støybehandling er 650D hakket bedre. På gjengivelse av høylys og skygger scorer ikke kameraet fullt så bra, og her er faktisk 600D, 60D og 7D bedre etter hva vi kan se med vår test. Nå er det klart at det er snakk om veldig små forskjeller her, og alt i alt vil nok kameraets bildekvalitet fremstå som like god og enkelte ganger bedre enn de nevnte modellene under vanlige fotoforhold.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar