Sigma DP2M

I går postet jeg en link med spørsmålet "Verdens beste kompaktkamera?" Det gjaldt Sony RX100, som åpenbart er et svært godt kamera.

I dag leser jeg imidlertid en artikkel av Michael Reichmann på luminous-landscape.com. Han har testet Sigma DP2 Merrill (se DP1 Merrill), og konkluderer med å kullkaste gårsdagens konklusjon.
Sigma er en ensom svale i kameramarkedet. De siste årene har de benyttet sensorer fra Foveon, basert på en helt annen teknologi enn de fleste andre digitalkameraer. Hver gang de kommer med et nytt kamera ender jeg opp med å skrive noe ala: teknologien er svært lovende, men Sigma ender opp med et kamera som ved lanseringsdatoen er dårligere enn konkurrentene.Nå ser det endelig ut til at Sigma begynner å få skikk på sakene. Ifølge Reichmann har DP2 fått et supert objektiv, som er godt tilpasset sensoren. Dessuten får en her en oppløsning som er tilnærmet uovertruffen og svært god bildekvalitet (eksempelbilder).

Sigma har fremdeles en god del å gå på med hensyn til bildekvalitet, men i hendene på en kapabel fotograf tryller dette kameraet fram bildefiler i superklasse.

luminous-landscape.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar