Verdens beste kompaktkamera?


Sony RX100 har en stor bildebrikke, lyssterk zoomoptikk og mange innstillingsmuligheter, alt samlet i et svært kompakt hus.

28-100mm er et anvendelig zoomområde, lysstyrken er bra og RX100 er best på høy ISO i denne klassen. Sony synes å ha lykkes med den nye bildebrikken, som er et godt kompromiss mellom størrelse og ytelse.

NRKbeta har testet Sony RX100 og konkluderer blant annet som følger:


Dette er uten tvil et av de beste kompaktkameraene vi noen gang har testet. Kombinasjonen stor billedbrikke, god optikk, rask prosessor og fulle manuelle muligheter gir utmerkede resultater.

Vi savner inngang for ekstern mikrofon, full kvalitet og bedre plassering av HDMI-utgangen og innebygget GPS. Vi merker at det er tykkere enn Canon S100. Og vi skulle gjerne hatt både blender 2.5 på full tele fra Olympus XZ-1 og den kraftige 24 mm vidvinkelen fra Canon S100. Blitzen har vi nesten ikke brukt, siden kameraet yter så bra som det gjør i dårlig lys. Men om du får bruk for den er dette også et svakt punkt. Den er relativt svak og den bruker litt lang tid på å lade seg opp. På den positive siden er den konstruert slik at du fysisk kan vippe den opp og la den gi et indirekte opplett via taket.

Men med den mengden kompromisser produsenten må inngå når de laget noe såpass lite og lett, er dette små problemer. Totalt sett er Sony RX100 et fantastisk bra kompaktkamera som vil tilfredsstille selv de mest kresne.

Dersom kameraet må være absolutt minst mulig og kraftig vidvinkel er meget viktig bør du også vurdere Canon Powershot S100, men utover det kårer vi Sony RX100 til den nåværende kongen på haugen av små kompaktkamera for entusiaster og profesjonelle.

Kilde: NRKbeta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar