Canon EOS 5D Mark III

EOS 5D Mark III bygger videre på den EOS 5D Mark II. Kamerahuset av magnesium gir værbestandighet og beskyttelse. Utløserens konstruksjon er forsterket og er testet for 150 000 sykluser. En utvidet versjon av den søkeren på EOS 7D gir nærmere 100 % dekning, med on-demand rutenett via kameraets gjennomskinnelige LCD-skjerm.

En ny 22,3 megapiksler fullformat sensor gir opptil 6 bilder per sekund (bps). Kameraet er utstyrt med et 61-punkts AF-system og 63-soners iFCL måling.

Akam.no har testet 5D Mark III:

Bildekvaliteten alene er etter vår mening egentlig ikke grunn god nok til å kjøpe 5D Mark III fremfor 5D Mark II, med mindre man da har et spesielt behov for den moderate forbedringen i bildestøy eller den minimale økningen i detaljgjengivelse som 5D Mark III kan by på. Har du derimot irritert deg over ting som for eksempel 5D Mark IIs nærmest forhistoriske autofokus, noe trege opptakshastighet, eller praktisk talt verdiløse auto-ISO, så er det meget mulig at Canon EOS 5D Mark III er kameraet for deg.

Problemet er uansett prisen. I alle fall på papiret fremstår hovedkonkurrenten, Nikon D800, som et mer spennende kamera for mange brukere. 36 megapiksler er - nyttig eller ikke - et større skrytetall enn Canon kan påberope seg, og D800 har også en del andre funksjoner enn 5D Mark III, mange av dem tilsynelatende mer sexy. Og D800 er i tillegg billigere, faktisk nærmere 20% billigere i skrivende stund.

Likevel er det klart at Canon EOS 5D Mark III får en anbefaling. Det er rett og slett for bra til noe annet, nesten uansett pris. Her får man en arbeidshest av et kamera som yter godt i nesten alle tenkelige situasjoner, og som gir fortreffelig bildekvalitet som man kun for få år siden bare kunne drømme om. 5D Mark III er et fabelaktig allrounderkamera, men like revolusjonerende som 5D og 5D Mark II i sin tid var i forhold til sine konkurrenter er det dessverre ikke.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar