Canon ESO 5D Mark III

EOS 5D Mark III bygger videre på den EOS 5D Mark II. Kamerahuset av magnesium gir værbestandighet og beskyttelse. Utløserens konstruksjon er forsterket og er testet for 150 000 sykluser. En utvidet versjon av den søkeren på EOS 7D gir nærmere 100 % dekning, med on-demand rutenett via kameraets gjennomskinnelige LCD-skjerm.

En ny 22,3 megapiksler fullformat sensor gir opptil 6 bilder per sekund (bps). Kameraet er utstyrt med et 61-punkts AF-system og 63-soners iFCL måling.

Drevet av Canons nyeste DIGIC 5+-prosesseringsteknologi, har EOS 5D Mark III også forbedrede videofunksjoner. Nye filmfunksjoner er manuell eksponeringskontroll og utvidet mulighet for videokompresjon ved høy bitrate, med støtte for både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB)-metoder.

Varierbar bildefrekvens fra 24 bps til 60 bps, og støtte for SMPTE tidskode, gir større redigeringsfleksibilitet og enklere integrering til flerkameraopptak. Du kan også sjekke og justere lyden under opptak via kameraets Quick Controll-skjerm, og hodetelefonkontakt gir mulighet for overvåking av lydnivå både under og etter opptak.

Forbedret prosesseringskraft gjør det mulig å redigere lengden på filmopptakene i kameraet.


Sensor
Kameraets nyutviklede 22,3MP fullformat sensor gir økt oppløsning og større detaljrikdom, og gjør det mulig å fange ulike motivtyper. Høyhastighets serieopptak gir også utvidede kreative muligheter. Med økt 8-kanals avlesning håndterer kameraet enkelt en maksimal hastighet ved full oppløsning på opptil 6 bilder per sekund i serier på 18 RAW-bilder, eller mer enn 16 000 JPEG-filer , uten behov for ekstra tilbehør. Sensorens avanserte konstruksjon tilbyr også et ekte ISO-spekter på imponerende 100-25 600, utvidbart til 102 400, som sikrer klare kvalitetsbilder, også ved ekstremt lav belysning.

Autofokus
EOS 5D Mark III benytter det samme 61-punkts AF-systemet som flaggskipet EOS-1D X, med eksepsjonell følsomhet, presisjon og hastighet. Dette er et av de meste avanserte AF-systemet på markedet, og har imponerende 41 krysspunkter og fem doble krysspunkter som gir unik presisjon over hele bilderammen. Forhåndsinnstilte, egendefinerte AF-punkter – introdusert med EOS-1D X – er også tilgjengelig, som gjør det enklere å fotografere tradisjonelt utfordrende motiver, samtidig som du sikres en unik pålitelighet i situasjoner der objektets bevegelser kan være uforutsigbare.

Lysmåling
Svært presise eksponeringer sikres med Canons anerkjente iFCL-målesystem. Det har en 63-soners, tolags målesensor som er linket til alle AF-punktene. Fokusinformasjon som samles fra AF-systemet analyseres, sammen med farge- og lysnivåsignaler som måles av selve målesensoren, og gjør det mulig for EOS 5D Mark III å levere jevne hudfarger og suverene resultater under alle forhold.

Bildeprosessor
EOS 5D Mark III har Canons nyeste DIGIC 5+-bildeprosessor som driver en rekke nye funksjoner uten å påvirke kameraets ytelse. 14-bits A/D-konvertering gir jevnere fargegradering og overganger mellom farger, mens HDR-opptak i kameraet kombinerer tre ulike eksponeringer og påfører en av fem forhåndsdefinerte fargetonekart. Dermed kan fotografen fange alle detaljene i motiver med sterke kontraster. Med RAW-prosessering og redigeringsfunksjoner i kameraet, er det også mulig å starte bearbeidingsprosessen mens du fortsatt er ute i felten.

Den økte kraften I DIGIC 5+ åpner også for en rekke verktøy som bidrar til høyere bildekvalitet. Korrigering av vignettering, korrigering av kromatiske avvik (lateral og aksial) og reduksjon av høy ISO-støy utføres i kameraet uten å påvirke ytelsen; dermed kan fotografen fortsette å fotografere uten forsinkelse. Bilderangering i kameraet, via en dedikert knapp, gjør det dessuten enklere for fotografen å organisere bildene før etterbearbeidingsfasen.

Lydløs innstilling
For situasjoner der fotografen ønsker å være diskret, for eksempel i brylluper, har EOS 5D Mark III også en ny, lydløs opptaksinnstilling som dramatisk reduserer lyden på lukker og speil så det er mulig å arbeide stille i bakgrunnen. En lydløs serieopptaksinnstilling er også tilgjengelig, slik at fotografen kan fange objekter i bevegelse uten å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Video
I tillegg til å sikre kontroll med dybdeskarpheten, som profesjonelle videofolk setter pris på, kombineres den nye fullformats sensoren med den enorme prosesseringskraften i DIGIC 5+ for å bedre bildekvaliteten ved å nærmest eliminere rutemønstre, falske farger og andre finurligheter. Med en ny Movie Mode- bryter og opptaksknapp oppnås også større brukervennlighet. Nå er det mulig å starte filmingen straks filminnstillingen er aktivert.

Andre nye filmfunksjoner er manuell eksponeringskontroll og utvidet mulighet for videokompresjon ved høy bitrate, med støtte for både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB)-metoder. Varierbar bildefrekvens fra 24 bps til 60 bps, og støtte for SMPTE tidskode, gir større redigeringsfleksibilitet og enklere integrering til flerkameraopptak. Du kan også sjekke og justere lyden under opptak via kameraets Quick Controll-skjerm, og hodetelefonkontakt gir mulighet for overvåking av lydnivå både under og etter opptak. Forbedret prosesseringskraft sikres av DIGIC 5+ og gjør det mulig å redigere lengden på filmopptakene i kameraet.

Kompatibilitet
Som en del av EOS-systemet er EOS 5D Mark III kompatibelt med over 60 EF-objektiver, inkludert EF 24-70mm f/2.8L II USM – et nytt vidvinkel zoomobjektiv i Canons berømte L-serie. Kameraet er også kompatibelt med et nylansert tilbehørsutvalg som tilbyr større kreativitet, inkludert Speedlite 600EX-RT – en avansert TTL-blits med trådløs tilkopling. Canons nye batterigrep BG-E11 gir dessuten fleksibel håndtering og fordobling av batterilevetid.


Sentrale funksjoner

  • 22,3 megapikslers fullformats sensor
  • 61-punkters autofokus
  • Opptil 6 bilder/sek serieopptak
  • Kalibrert ISO 100-25 600
  • Full HD-video med manuell kontroll
  • 14-bits DIGIC 5+ -prosessor
  • Forbedret værbestandighet
  • 8,11 cm (3,2-tommers) 1 040 000-punkters skjerm
  • HDR-program med forhåndsinnstillinger
  • Med betydelig oppgraderte spesifikasjoner er EOS 5D Mark III et ideelt verktøy for det økende antall fotografer som tar både stillbilder og filmopptak. Det har en rekke av funksjonene som ble lansert med Canons revolusjonerende EOS-1D X, men med betydelig forbedret ytelse, fleksibilitet, brukervennlighet og varighet. Det er mange høydepunkter:

Salgsstart er i april.

Kommentarer