Panasonic GF2

Panasonic lanserer med GF2 verdens minste og letteste systemkamera med innebygget blitz. GF2 leverer høy bildekvalitet og mulighet for å filme i Full-HD (1920x1080 (50i)). Kameraet er siste tilskudd til Panasonics G-serie, som gir bildekvaliteten til speilreflekskameraet og fleksibiliteten til kompaktkameraet.

Med GF2 har Panasonic redusert størrelsen med 19 prosent i forhold til forgjengeren GF1. GF2 er utstyrt med Panasonics nye grafiske brukergrensesnitt (GUI) som utnytter kameraets berøringsskjerm. Det er enkelt og intuitivt å ta bilder, og man kan for eksempel bruke skjermen til å fokusere på et objekt og ta bildet. Det er naturligvis også enkelt å ta bilder via knappene på kameraet.

En dedikert knapp på kameraets bakside gjør det raskt og enkelt å ta opp video i Full-HD. Ønsker man ekstra god lyd kan en valgfri stereomikrofon ta opp i Dolby Digital Stereo. En funksjon for blokkering av vind fjerner nesten all bakgrunnsstøy. Er man nybegynner er GF2 utstyrt med intelligent Auto (iA) som gir flotte videoer med blant annet automatisk bildestabilisering og ansiktsgjenkjenning. Denne funksjonen gjenkjenner ansikter som er med i søkeren og justerer fokus, blender og kontrast for å gjengi alle menneskene i bildet på best mulig måte.

Kameraet lanseres i to pakkeløsninger:
  • DMC-GF2 med 14 mm pannekakeobjektiv, F2,5
  • DMC-GF2 med 14-42 mm zoom, F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.
3D er kommet for å bli, og Panasonic har allerede markert seg på markedet med Viera 3D-TV, Blu-ray-spillere med 3D-avspilling og videokameraet SDT750 med 3D-opptak. Derfor er det også nærliggende at Panasonics nye 3D-objektiv (12,5mm) for stillbilder også fungerer på GF2.

En av pakkeløsningene GF2 leveres i består av kamerakroppen og et godt 14mm pannekakeobjektivet som veier kun 55 gram.

GF2 vil være tilgjengelig på markedet i januar 2011. Prisene er enda ikke fastsatt. 3D-objektivet er allerede tilgjengelig og er kompatibel med GH2 og G2.

Kommentarer