Sony SLT-A77

Sony a77 skal ha verdens raskeste kontinuerlige AF opptaksytelse, og kan ta opp bilder med full oppløsning med hele 12 bilder per sekund med heltids phase-detection autofokus. AF-følging av motiver i bevegelse skal også være betydelig forbedret, takket være det nyutviklede 19-punkts autofokussystemet med 11 kryssensorer. En ny elektronisk lukker som oppnår profesjonell minimum bildeforsinkelse på omtrent 0,050 sekunder.

a77 har Sonys nyutviklede sensor Exmor APS HD CMOS, med 24,3 effektive megapikslers oppløsning.

Akam.no har testet a77 og konkluderer blant annet som følger:

Sony har alltid gått sine egne veier, og det skal de ha applaus for, men av og til ender de da opp med løsninger som ikke passer alle. det er de nok klar over, og det må de leve med. Det samme må du som bruker kameraene deres.

Særhetene vil nok skremme noen fra å kjøpe A77, mens andre vil tiltrekkes av dem. Kun et fåtall av dem er regelrett dårlige, og alt i alt vil vi derfor med A77 si at Sony har tjent på å tenke selv. Bildekvaliteten er jevnt over god, tempoet likeså, og menysystemet kan vanskelig forbedres. Søkeren er uten tvil den beste elektroniske søkeren som er å få i skrivende stund, og A77 har heller ikke akkurat mange konkurrenter som også kan tilby innebygget GPS. På alle disse områdene ligger A77 og Sony helt i front av hva som kan kjøpes for penger på systemkamerafronten.

Riktignok er det et par fluer i suppen. De er for det meste ikke alvorlige, men de får oss til å stusse litt og undres over hvilke andre fluer det er som vi ikke har funnet. Batterikapasiteten er for svak, for eksempel, og den klønete implementeringen av mappesystemet er merkelig for å si det mildt. Bildestøyen på høy ISO, med de følger den får er også litt urovekkende, men ikke akkurat overraskende brikkens oppløsning tatt i betraktning.

Likevel er det ingen tvil om at vi vil anbefale A77. Sony har med dette for det meste levert et solid stykke arbeid - FOR solid til at det ikke kan anbefales, men som vanlig ikke til alle. A77 er et kamera for de som vet hva de skal ha, og som har brukt et systemkamera før.


Les hele testen hos Akam.no

Kommentarer