Sony α77 og α65

Sony forsterker sin Translucent Mirror-kameraserie med to nye A-mount modeller, som retter seg mot avanserte amatører og seriøse fotoentusiaster.

De nyeste forbedringene i Translucent Mirror-teknologi gjør SLT-A77 (α77) og SLT-A65 (α65) til de raskeste, mest responsive kameraene med utskiftbar optikk i sin klasse. Revidert ergonomi på begge kameraene inkluderer en sensitiv ny knappelayout, for ‘eyes off’-bruk når man anvender høyoppløselige XGA OLED Tru-Finder.

a77, som er etterfølgeren til a700 DSLR, og tilbyr forbedringer i ytelse og robust konstruksjon for enkelt å håndtere krevende fotooppdrag. a77 har ifølge Sony verdens raskeste kontinuerlige AF opptaksytelse, og kan ta opp bilder med full oppløsning med hele 12 bilder per sekund med heltids phase-detection autofokus. a65 oppnår 10 bilder per sekund, som utkonkurrerer nesten alle semi-profesjonelle kameraer.

Presis-AF-følging av motiver i bevegelse er skarpere og mer responsivt enn noensinne, takket være det nyutviklede 19-punkts autofokussystemet med 11 kryssensorer. (a65: 15-punks AF med 3 kryssensorer). Tracking Focus opprettholder nøyaktig låst fokus på det utpekte motivet i bevegelse – selv om motivet blir skjult et øyeblikk av bevegelsen til et annet objekt. En ny elektronisk lukker som oppnår profesjonell minimum bildeforsinkelse på omtrent 0,050 sekunder.

a77 og a65 har begge Sonys nyutviklede sensor Exmor APS HD CMOS, med 24,3 effektive megapikslers oppløsning. Sensoren går sammen med den nyeste revisjonen av Sonys BIONZ bildeprosessor som takler store mengder av høyhastighetsdata fra kamerasensoren. Dette skal gi høy bildekvalitet med meget lavt støynivå når man tar stillbilder eller tar opp videoer i full HD-kvalitet.

Lysfølsomheten er ISO 100-16000, og kan utvides (kun a77) ned til ISO 50.

Begge kameraene viser frem verdens første XGA OLED Tru-Finder. Med en enestående 2359k punkters (XGA) oppløsning, tilbyr denne presise elektroniske søkeren et lyst, detaljrikt høykontrastsbilde med 100 prosent rammedekning som er 10 ganger høyere enn konvensjonelle elektroniske søkere og gir et bredt synsfelt som kan konkurrere med profesjonelle optiske søkere.

Detaljert opptaksinformasjon vises med et utvalg av fem forskjellige visningsmodus. Effekten av å justere eksponering, hvitbalanse og andre innstilinger forhåndsvises i Tru-Finder i sanntid. Finfokustilpasninger kan også bekreftes via en zoom-in del av bildet.

Med kun et tastetrykk viser Smart Teleconverter en forstørret sentral del av bildesensoren. Dette gjør at komposisjoner vises tydelig i høy oppløsning på XGA OLED Tru-Finder og avbildes som bilder i 12 megapiksler med en digital zoomfaktor på 1,4x eller 2x. Det er ikke nødvendig å flytte synet fra Tru-Finder fra komposisjon for å sjekke endelige resultater, slik at fotografen kan konsentrere seg om sine kreative oppgaver.

Stillbilder og video kan også bli satt sammen og vist på den justerbare 7,5 cm (3.0”) Xtra Fine LCD-skjermen som har høy oppløsning (drøyt 900 tusen punkter) og TruBlack-teknologi for suverene detaljer og kontraster. Som en ekstra eleganse introduserer a77 verdens første treveis justerbare skjerm, som kan vippes og dreies fritt for enkel innramming av motivet i enhver vinkel (a65: LCD-skjerm med toveis justering).

Full HD-video
a77 og a65 introduserer ytterlige forbedringer til den anerkjente Quick AF Full HD-filmopptak som allerede fulgte med på tidligere Translucent Mirror-kameraer fra Sony. Phase Detection opprettholder nøyaktig fokus på portrettsubjekter under videoopptak, selv når de er i bevegelse.

En annen revolusjonerende detalj for forbrukerorienterte APS-C-kameraer, er at Full HD-video nå støttes på 50p (progressive) bildefrekvens – dette er nyere forbedringer til AVCHD (Ver 2.0)-formatet. Opptak i 25p er også tilgjengelig for vakkert filmatisk filmopptak. Kreative videoalternativer kan nå forlenges ytterligere ved tilsetningen av manuell fokus og P/A/S/M-eksponeringsinnstillinger som er kjente for stillbildefotografer.

a77: Translucent Mirror-teknologi raffinert for fotoentusiaster
Som en naturlig arvtaker til entusiastmodellen a700 DSLR, har a77 doble kontrollskiver for intuitiv fingertuppstyring og et separat LCD-datadisplay på toppen. Det slitesterke kamerahuset har paneler i magnesiumlegering for å gjøre det robust og lett. Sentrale kontroller er forseglet mot støv og fukt, som komplementerer tilsvarende nivåer av beskyttelse som tilbys av det nye SAL1650-objektivet, VG-C77AM Vertical Grip til α77 og HVL-F43AM blits.

En ny lukkerenhet, som understreker kameraets robuste fordeler, har blitt testet til 150 000 sykluser og støtter en meget rask minimum på 1/8000 sekunder lukkertid (1/250 sekunder blitssynkronisering). GPS-funksjon tillater automatisk geotagging av bilder og videoklipp med lokaliseringsdata.

Nye DT 16-50mm F2.8 SSM zoomobjektiv og tilbehør
Det voksende utvalget av kompatible A-mount-objektiver for begge kameraene, inkluderer nå den stille, klare DT 16-50mm F2.8 SSM standardzoom med 16mm vidvinkeldekning som er ideell for portretter og hverdagsfotografering.

Høyytelsesobjektivet har et støv- og fuktbestandig design, og tilbyr en zoomrekkevidde på omtrent 3x rekkevidden ved konstant, maksimal blenderåpning F2.8. Optisk ytelse er garantert av to asfæriske elementer og tre ED-glasselementer for å minimere avvik ved alle brennvidder. En intern SSM (Super Sonic Wave Motor)-driver sikrer rask og stillegående autofokus.

Støv- og fuktbestandige VG-C77AM Vertical Grip, er tilgjengelig som et alternativ, og sikrer komfortabel håndtering i vertikale opptaksvinkler. Det har plass til to NP-FM500H InfoLITHIUM-batterier, som dobler opptaksmengden til omtrent 1060 bilder (via LCD monitor)/940 bilder (via Tru-Finder™) ved bruk av Memory Stick PRO Duo™-media.

Den kompakte, men samtidige allsidige, HVL-F43AM eksterne blitsen, er optimalisert for fantastiske resultater med alle A-mount-kameraer med en kraftig ytelse på GN43, Quick Shift Bounce-justering, trådløs radiokontroll og et design som er motstandsdyktig mot støv og fukt. Dette komplementeres med annet nytt A-mount-systemtilbehør som inkluderer en sekk, myke bærevesker, LCD skjermbeskyttere og oppbevaringsbokser for okularet.

Begge kameraene blir tilgjengelige i oktober, og veiledende priser blir som følger:

  • Sony SLT A-65, kun kamerahus: Kr 7700,-
  • Sony SLT A-65 med 18-55 mm kitobjektiv: Kr 8700,-
  • Sony SLT A-65 med 18-55 mm og 55-200 mm: Kr 9900,-
  • Sony SLT A-77, kun kamerahus: Kr 10 900,-
  • Sony SLT A-77 med 18-55 mm kitobjektiv: Kr 11 900,-
  • Sony SLT A-77 med 16-50 mm f/2.8: Kr 15 300,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar