Nordic Light 2012

Nordic Light 2012 varer fra 24. – 28. april 2012, mens alle utstillingene vises i Kristiansund i perioden 24. april – 6. mai.

Under selve festivalen kan en oppleve Coming Star, Årets Debutantutstiller, møte med en superdyktig fotoblogger fra New York, og en helt ny pris som skal deles ut under festivalen.

Best av alt - hele festivalen skal broadcastes til millioner av seere over hele verden.

TWiT-TV til Norge og Nordic Light
Det er nå klart at en av verdens største mediepersonligheter kommer til Kristiansund i april. Leo Laporte, California-basert teknologijournalist, radiomann og grunnlegger av TWiT-TV, har flere millioner seere, lyttere og fans over hele verden. TWiT-TV er et av verdens største nett TV-selskap og sender teknologi/fotografi- program hele døgnet. Leo kommer med sin co vert, Cathrine Hall, ettertraktet bryllupsfotograf fra New York, og produsent Lisa Kenzell. I en hel uke blir det live sendinger, streaming, foredrag, intervjuer og talkshow, og selvsagt masse Norges-reklame.

Coming Star 2012 Haakon Brox (1982)
Under fjorårets festival ble prisen Coming Star delt ut for første gang. Haakon Brox fra Norges Kreative Fagskole i Trondheim var talentet som stakk av med seieren, og som ifølge juryen skilte seg ut med sine sterke uttrykk.

Alle avgangselever ved norske fotoskoler kan delta i konkurransen om å bli Coming Star. Juryen består av en sammensetning av årets fotografer og vil derfor variere fra år til år. Vinneren får en separatutstilling ved neste års festival. Studenter som vil noe, kan uten tvil oppnå noe. Coming Star – tittelen vitner om utholdenhet, dyktighet, kreativitet og nytenkning. Vi ønsker Haakon Brox hjertelig velkommen til Nordic Light!

Årets Debutantutstiller 2012 Annelise Kirsebom (1932) Det er en stor glede å ønske denne vitale 80-åringen velkommen til Nordic Light. Annelise Kirsebom kommer med sin aller første separatutstilling i bagasjen, og vi gleder oss til å gå inn i hennes kunstneriske univers og se verden gjennom hennes øyne.

Hun er en reiseglad dame som har deltatt på en rekke workshops i inn- og utland fra 1997 og frem til i dag. Hun er også fast inventar i Oslo Kamera Klubb, landets største fotoklubb.

Bildene til Kirsebom er preget av en kunstner som ikke har dårlig tid eller noe kommersielt press over seg. For et trenet øye vises det at kunstneren har levd noen år. De er ekte og med mye temperament og dialog. Det er også synlig at negativene har levd noen år, men nå blir skattene børstet støvet av og vist i store formater under festivalen. Fotografiene til Årets Debutantutstiller er behagelige å hvile blikket på, de er balsam for sjelen og gir ro i sinnet. Da Annelise ble forespurt om å være med som festivalutstiller i år, ble hun taus før hun svarte: «Dette blir en utfordring, og jeg gleder meg!»

NETTsidePRISEN – en konkurranse for norske fotografer
I samarbeid med Foto-Norge skal det under festivalen deles ut en ny pris, NETTsidePRISEN, pålydende kr. 10.000,-. Den går til en norsk fotograf som via sin nettside gjør et solid inntrykk, både med bilder, presentasjon og innhold. Se mer om konkurransen i vedlegget. Vi håper mange vil se på dette som en utfordring og en inspirasjon til å legge enda større vekt på sine nettsider da de antakelig er et av de viktigste markedsføringsverktøyene man kan ha i dagens samfunn.

Julie Grahame (England/USA)
Julie sin blogg aCurator.com ble kåret av Life.com og British Journal of Photography til å være en av de beste fotobloggene i verden. Hun er en racer på sosiale medier og har mange års erfaring med å promotere både seg selv og andre via internett. Hun er et selvskrevent medlem av juryene som skal kåre neste års Coming Star og vinneren av NETTsidePRISEN.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar