Sony NEX-7

NEX-7 har en nyutviklet Exmor APS HD CMOS-sensor med 24,3 effektive megapiksler, som samarbeider med den siste utgaven av Sonys BIONZ bildeprosessor. Denne kombinasjonen av sensor og prosessor sørger for kjemperask bilderespons samt svært lavt støynivå når du tar stillbilder eller filmer i full HD. Følsomhetsområdet strekker seg fra ISA 100-16000.

Nex-7 kommer i butikkene i november. Prisen for huset blir veiledende 9400 kroner, mens et kit med 18-55mm koster 10.400. Relativt dyre saker, men kameraet ser ut til å ha såpass gode ytelser og spennende design - noe som kanskje forsvarer prisen. At en har fått en skikkelig elektronisk søker, og dermed ikke er avhengig av skjermen, er et stort skritt fremover. Det samme er mekaniske hjul, totalt tre, som gir raskere tilgang til sentrale innstillinger.

Verdens første objektivadapter med Translucent Mirror Technology heter LA-EA2.
Adapternet gjør det mulig å benytte fasedetektion AF med så godt som alle A-mount-objektiver.

Responsene på bare 0,02 sekunder – som gjør dette til verdens raskeste digitalkamera med utskiftbar optikk. Rask, presis AF forsterkes med den nye Object Tracking som holder nøyaktig fokus på et valgt mål, selv når det beveger seg i bilderammen.

Nye NEX-7 gir rask og enkel kontroll over kreative innstillinger via den nye intuitive TRINAVI Control. To funksjonshjul på toppen av kameraet er supplert av et kontrollhjul. Ved å trykke på navigasjonsknappen kan du raskt veksle mellom de forskjellige opptaksmodusene, slik at entusiastene kan lage spesialtilpassede innstillinger og kontrollere bilder med fleksibiliteten til et DSLR-kamera.

NEX-7 er også verdens første kompaktkamera som har XGA OLED TruFinder™ for presisjonsinnramming og fokusering. Denne nøyaktige elektroniske kamerasøkeren gir en klar, detaljert og kontrastrik visning av stillbilder og video, med omtrent 100 prosent søkerdekning og et bredt synsfelt som kan konkurrere med profesjonelle optiske søkere. Rutenett og nivåmåler kan vises på skjermen for å assistere ved presis filming.

XGA OLED Tru-Finder™ er supplert med en 7,5 cm (3.0”) Xtra Fine LCD-skjerm som kan vinkles opp til 90° eller 45° nedover for enkel visning i alle kameraposisjoner. TruBlack-teknologi garanterer suverene detaljer og kontraster med sterkt redusert refleks på skjermen.

Ved kun ett tastetrykk filmer NEX-7 jevne AVCHD Full HD-filmer med høykvalitets stereolyd. Kameraets støtte for det nye AVCHD Progressive (Ver. 2.0)*-formatet, lar i tillegg brukeren velge mellom 50p eller 25p bildefrekvens for utrolig jevne og detaljerte videoopptak. Som med stillbildefotografering lar Object Tracking fotografen velge et objekt for å oppnå den mest presise filmingen, selv når motivet er i bevegelse.

Manuell fokus er nå mulig under videoopptak. Entusiaster kan også nyte full kontroll over å skape det perfekte videobildet med Programme Aperture/Shutter Priority og helmanuelle modus (PASM). Stereolydkvaliteten er forbedret, med et forbedret kretssystem som demper støynivået, særlig når man filmer stille scener.

I speed priority-modus fanger NEX-7 rask bevegelse på opptil 10fps – verdens raskeste seriefotograferingshastighet for alle speilløse kameraer med utskiftbar optikk.

Picture Effect, som først ble introdusert på NEX-C3, forenkler produksjonen av avanserte, kunstneriske effekter på kameraet, uten at man trenger PC eller etterbehandling. Det er nå 11 modus og 15 effekter, inkludert nye HDR Painting, Soft Focus, Miniature og Rich-Tone Mono. En sjenerøs palett av andre kunstneriske funksjoner inkluderer 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handhelt Twilight og Anti Motion Blur Modes.

NEX-7 introduserer en Auto-lock tilbehørssko, for første gang for E-mount-kameraer. Nye muligheter for avanserte opptaksprogrammer blir støttet av sko samt annet tilleggsutstyr, inkludert HVL-F58AM, F43AM og F20AM Blitz, HVL-MT24AM Macro Twin Flash Kit og CLM-V55 Clip-on LCD-skjerm.

Objektiver og ekstrautstyr
Verdens første mount-adapter med innebygget Translucent Mirror Technology™, Mount Adaptor LA-EA2, tillater phase-detection i AF med nesten alle A-mount-objektiver for både stillbilder og videoopptak.

LCS-ELC7 Soft bæreveske kombinerer en tettsittende kameraveske og objektivbeskytter i ekte lær som beskytter kamerahuset og objektivet mot riper og støv, blir utgitt eksklusivt for NEX-7. Det blir supplert av STP-XH70 skulderrem i samme materiale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar