Panasonic Lumix DMC-G3

Lumix DMC-G3 er ca. 25 prosent mindre og lettere enn sin forgjenger DMC-G2. Den nyutviklede Live MOS-bildesensoren på 16 megapiksler lar G3 spille inn HD-video med en oppløsning på 1920 x 1080/50i og med stereolyd i AVCHD-format.

Akam.no har testet Panasonic G3, og konkluderer som følger:

Panasonic G3 representerer fjerde generasjon av Micro Four Thirds kameraer fra Panasonic og er første vesentlige endring av kamerahuset siden G1 ble lansert i 2008. Endringene er både positive og negative. Mange vil helt sikkert sette pris på et litt lettere og tynnere kamerahus som fortsatt gir rimelig bra ergonomi selv om grepet er nesten borte. Byggekvaliteten virker også bra og G3 er laget i metall. Overflaten er ganske glatt og noen gummiert flater ville hevet inntrykket ennå et hakk.

Negativt er at tidligere modeller satt litt bedre i hånden og ikke minst hadde flere knapper og brytere for å kontrollere innstillinger som må gjøres i menyene på G3. Mindre batteri er en av årsakene til lavere vekt og antall eksponeringer målt med CIPAs testmetode er redusert fra 360 for forgjengeren G2 til 270 for G3. For mange holder det lenge, men vi anbefaler et ekstra batteri for dem som tar en del bilder eller mye video.

Panasonic har utvilsomt gjort mye riktig med G3. Muligheter for kompakte, men ikke for kompakte kameraer er styrken til MFT-systemet og her har Pansonic funnet en bra balanse. Autofokushastigheten, bildekvaliteten er likte bra som på toppmodellen GH2 og overraskende få funksjoner er kuttet. Ergonomien og brukervennlighet er litt dårligere, men likevel rimelig bra og G3 er totalt sett Panasonics beste begynnermodell så langt.

G3 konkurerer til en viss grad mot enkle speilrefleksmodeller som Canon 1100D og Nikon D3100, men først og fremst mot andre speilløse modeller som Samsung NX11 og Sony A35. Akam har ikke testet disse mot hverandre og kan ikke utpeke noen vinner, men vi har ingen problemer med å anbefale G3 som er et meget bra kamera.


Kilde: Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar