Leica med nytt speilløst system

Leicas styreformann har bekreftet at det tyske selskapet er i ferd med å utvikle et nytt kompakt kamerasystem. Leica har som mål å skape et nytt marked i "elektronisk søker og utskiftbar optikk"-segmentet, som inntil nå har vært dominert av Olympus og Panasonic. Sistnevnte er en nær samarbeidspartner av Leica, så de vil neppe forbause om noe av den samme teknologien vil finnes hos begge. Samtidig kan en håpe på at Leica satser på egen produksjon, og at vi med det kan få unike kameraer for Micro-fourthirds-standarden.

Skjønt Leica hevder at det nye systemet vil bruke en som minst er på størrelse med APS-C, noe som utelukker håpet om en variant av m43. Men, uansett er det gledelig at selskapet har ressurser og selvtillit til å forsøke seg på en ny kameraserie. Selskapet sier at suksessen er et resultat av restruktureringen det gikk gjennom mer enn fem år siden, som førte til lanseringen av Leica første full-frame kamera- M9.

Andreas Kaufmann forteller også at Leica planlegger å lansere et nytt selskap som vil få i oppgave å arbeide med publisering av fotobøker. Selskapet vil fungere som et mellomledd mellom Leica og fotografer, og skal publisere arbeider av kjente, såvel som ukjente Leica-fotografer. Kaufmann antydet at den første boken kunne komme til høsten.

Via British Journal of Photography

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar