Panasonic GF3

Panasonic DMC-GF3 har blitt endra mindre sammenlignet med forgjengeren DMC-GF2, og får en sensor som yter 12 megapiksler. Det kan spille inn full-HD video i 1920x1080 AVCHD-format, Venus Engine FHD skal etter sigende forbedre støyegenskapene.

GF3 er svært kompakt, og ikke nødvendigvis beregnet på de som ønsker et mindre systemkamera. Denne delen av markedet er det nylanserte G3 som skal ivareta. Autofokusen er imidlertid av samme kaliber som Panasonics øvrige systemkameraer, og hevdes å være noe av det raskeste som finnes.

Mye av kontrollen med kameraet skjer via kommandohjulet på baksiden. Mye må derfor gjøres i menyer på den trykksensitive skjermen. Heldigvis følger Panasonic opp en tradisjon med godt organiserte menyer.

I forbindelse med lanseringen av GF3 lanserte Panasonic et 25 mm f/1.4-objektiv med Leica-merkelapp. Undertegnede ser imidlertid for seg dette kameraet sammen med Panasonics eget 20mm pancake-objektiv f/1.7, eller det nye 14 mm f/2.5. Med sistnevnte kit-objektiv vil kameraet koste ca. 3.700 kroner. Med zoom 14 – 42 mm med bildestabilisator vil det koste ca. 3.500 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar