Nikon D5100

Nikon D5100 er et digitalt speilreflekskamera, som endelig har fått en vippbar og dreibar skjerm. Kameraet har åpenbart en rekke kvaliteter, men denne detaljen er på mange måter det viktigste.

Kameraet presterer såpass god video at Nikon har filmet egne reklamefilmer med D5100. Kameraet støtter bruk av ekstern mikrofon, og mulighet for filmfrekvenser med 30, 25 og 24 bilder per sekund (fps)

En HDR-funksjonen (High Dynamic Range imaging) gjør at du kan ta stillbilder av motiver med høy kontrast.

Akam.no har testet Nikon D5100:

Nikon skuffer ikke med D5100. Det vi har sett på Nikons seneste modeller er at de flytter lista for hva et kameraet i sitt prissegment skal prestere, og det presser konkurrentene til å følge etter, noe vi får nyte godt av.

D5100 har bildekvalitet som et dobbelt så dyrt kamera. Det har avanserte funksoner som intervallopptak, det er så spekket med muligheter at få vil bruke alle, men alle vil ha glede og nytte av mange. Det gjør kameraet til en sikker allrounder og et godt familiekamera. Hvis kameraet ikke er noe for deg, har du antakelig behov for raskere autofokus, raskere seriebilder eller noe annet litt spesielt. I forhold til størrelse, vekt og pris, er dette et meget godt kamera.

Hovedkonkurrenten, Canon EOS 600D, er tilsvarende på veldig mange områder, men med litt andre styrker og svakheter. Hva du foretrekker blir litt hipp som happ. Begge er usedvanlig gode kameraer. Nikon D5100 er lett å like og lett å anbefale, men gi oss gjerne en firmwareoppgradering som retter noen av de dårlige løsningene i menyene og gir litt raskere autofokus.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar