Enormt bilde av stjernehimmelenDette 360 ​​graders panoramaet av stjernehimmelen er satt sammen av 37 000 bilder. Oppsiktsvekkende også fordi det er gjort av av en nybegynner. Fotografen, Nick Risinger, reiste mer enn 60.000 miles rundt det vestlige USA og til Sør-Afrika for å ta alle delbildene.

Hver natt satte Risinger opp kameraer på et stativ, som roterer med jorden. Kameraene tok mellom 20 og 70 eksponeringer hver natt i tre forskjellige farger. Tidligere profesjonelle bilder (inkludert Digital Sky Survey fra 1980-tallet, som er kilden for World Wide Telescope og Google Sky ) ble tatt opp kun ned rødt og blått. Ved å inkludere et tredje fargefilter oppnås en mer naturtro følelse, ifølge Risinger.

"Jeg ønsket å lage noe som var en sann fremstilling av hvordan vi kunne se det, om lyset var 3000 ganger sterkere", sier han.

Risinger brukte en kombinasjon av standard programvare og spesialprogrammer tilpassede astrofotografering, for å fjerne støy fra kameraene, kombinere de tre fargekanalene, knytte hvert bilde til en plass på himmelen, for så å sy det hele sammen til ett gigantisk bilde. Han lærte seg det meste av teknikkene ved å se på ulike tutprials, som han fant online.

Planen er å selge plakatutskrifter av bildet, men risinger ønsker å gjøre panorama tilgjengelig for museer og planetarier, eller endre den for et verktøy for undervisning.

Kilde: Wired.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar