Nordic Light 2011

Kristiansund er for 6. år på rad vert for Nordic Light, festivalen som trekker store fotografiske stjerner år etter år.

Over 100 happenings står på programmet i perioden 3. – 7. mai 2011.

Siden i høst er Nordic Light i ferd med å realisere det som på sikt skal bli et fotografisk senter. Vi arrangerer nå påfyll til hjerne og hjerte gjennom hele året, og vil satse for fullt på Luft i Luka, spenstige workshops, tilrettelagte firma-events og, selvfølgelig på flaggskipet vårt, Nordic Light International Festival of Photography.

Festivalen i fjor trakk mer enn 67.000 besøk til 34 utstillinger. I år er antall utstillinger økt til 50 (!). Men, fremdeles med bare en kort spasertur mellom hvert galleri. I år, som tidligere, er det store navn på gjestelisten. Vi nevner blant andre Lucien Clergue, Albert Watson, Gered Mankowitz, Vee Speers, Erwin Olaf og Deborah Turbeville. For første gang er fotograferer fra hele Norden representert, og ”human touch” aspektet er ivaretatt med prosjektene FairMail, Sochi – ”slow journalism” og All Roads Photography.

Følg oss bak kulissene på blog.nle.no

Tirsdag 03. mai 2011
15:00
Singeltreff

Kommer du alene til Kristiansund og Nordic Light festivalen? Fortvil ikke! Som festivaldeltager er du aldri ensom. Møt opp i baren på Quality Hotel Grand tirsdag 3. mai, kl. 15.00, og du vil garantert finne flere likesinnede. Kos dere, slå av en prat om de kommende begivenhetene, kanskje over en øl eller et glass vin. Men, husk å passe tiden! Kl. 16.30 starter utstillingstoget, og det vil du ikke gå glipp av!

De andre kveldene samles vi til fotoquiz på samme sted fra kl. 22.00.

16:30
Utstillingstog

Utstillingstoget markerer starten på festivalen, og du oppfordres til å bli med på en morsom, heseblesende og ikke minst informativ runde gjennom alle utstillingene vi har å by på.

Tradisjonen tro leder festivalens kunstneriske leder Morten Krogvold an hele spetakkelet som i år starter opp ved Kristiansund Kunstforeningen på Kirkelandet.

Hver utstilling blir høytidelig åpnet med kunstneren(e) til stede. Her møter du de skjønne barnehage-barna side om side med de verdensberømte fotografene. Har du ikke mulighet til å bli med fra starten av, er det fullt mulig å slenge seg med underveis. Sundbåten står klar på kaia til å frakte hele følget over til Innlandet og de avsluttende utstillingene på Arnulf Øverlands Galleri. Ruten vil bli annonsert i forkant av festivalen.

20:00
Offisiell åpningsseremoni

Offisiell åpningsseremoni ved Morten Krogvold

Umiddelbart etter at utstillingstoget har kommet i havn, fortsetter festen på Thon Hotel Kristiansund på Innlandet. Gratis inngang, åpent for alle. Det er mulig å reservere bord for middag til etter seremonien.

23:30
Festivalkro

Hva er vel bedre etter en lang dag med mange inntrykk? Velkommen til festivalkro og sosialt samvær med kjente og ukjente navn.

Vi møtes i baren på Quality Hotel Grand. De holder oppe til kl. 02:00

Onsdag 04. mai 2011
08:30
Frokostfilm

Fotografi vil alltid søke kunnskap og inspirasjon fra andre kunstarter som film, litteratur og musikk. Hver morgen inviteres du til å starte dagen med en inspirerende frokostfilm på Caroline.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold har svært god innsikt i hva som rører seg i filmverdenen, både av spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer. Han har med omhu plukket ut et utsøkt knippe med severdige filmer; noen av dem er gode, gamle klassikere, andre er kanskje helt ukjente skatter. Nordic Light kan på det varmeste anbefale å starte dagen på denne måten sammen med andre morgenfugler. Velkommen til en uventet opplevelse du ikke visste du trengte!

Tid: kl 08.30 onsdag, torsdag, fredag, og lørdag.

08:30
Chin Chin Wu

”Hvorfor er kvinnens underliv ansett som upresentabelt og tabu?” spør Chin Chin. Hun ønsket å gjengi kvinnens “ansikt” gjennom et portrett av det mest intime området på kroppen.

Hun er den første kinesiske fotografen som besøker Nordic Light, og kanskje også en av de som vil vekke størst oppsikt for sine bilder.

09:30
Verdenspremiére "Foto Normann"

Foto Normann er historien om den legendariske postkortfotografen Arne Normann og hans far Carl, som revolusjonerte postkortfotografiet i Norge for over hundre år siden.Filmen viser et rikt materiale som aldri før er offentliggjort, flotte bilder av Norge oganekdoter. Vi inviterer deg til en halv times nostalgisk tur med Norges mest berømtepostkortproduserende familie. Amerikanske Jonathan Dale Learn er filmens produsent og regissør, bosatt i Hamar. Han arbeider som filmskaper og TV-produsent, og har flere serier og dokumentarer bak seg.

Foredraget og filmen er på engelsk.
Caroline Kino- og Konferansesenter, Kristiansund

Gratis Bestille

10:30
Gered Mankowitz

Rockefotografen Mankowitz er rett og slett legendarisk. Gjennom mer enn 45 år har han udødeliggjort en rekke berømte artister som for eksempel The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Slade, Elton John, Kate Bush og The Eurythmics. Spenn deg fast og bli med på en reise i musikkens visuelle univers, tolket av "the one and only" Gered Mankowitz!

12:30
Valdis Lazdins, foredrag av Daiga Kalnina

Fotoarkivet til Valdis Lazdins (1936-2007) lå uforstyrret i 40 år i små birøkterkasser i form av negativer.
I samarbeid med Averøy har Nordic Light invitert Valdis Lazdins' datter Daiga Kalnina. Averøy har Jekabpils som vennskapsby, og har i 2006 hatt en tilsvarende utstilling med bilder av Lazdins.

12:30
FairMail prosjektet

Gatebarn i Peru og India får lære seg kunsten å fotografere og tjener penger til livets opphold ved å selge sine bilder. Nordic Light skal informere og være bindeleddet mellom nye lærekrefter i Norge og FairMail i Peru og India.

250 NOK / 95 NOK Bestille

14:30
Fargefotografiet 150 år, foredrag av Leif Preus

Det er 150 år siden fargefotografiet så dagens lys, bokstavelig talt. Norges nestor innen fotografi, Leif Preus, vil holde foredrag om det som den gang var en revolusjon innen fotografiet.

16:30
Erwin Olaf

Norges Fotografforbund (NFF) har tatt den nederlandske fotografen Erwin Olaf til Nordic Light.
Hans arbeid byr på sterke uttrykk og kan til tider provosere. Han er selvfølgelig elsket av reklamebransjen, som ofte benytter seg av hans evne til å tiltrekke seg oppmerksomhet. Erwin arbeider også med filmproduksjon.

16:30
Ansel Adams, foredrag av Chris Rainier

Ansel Adams (1902-1984) er kjent for sine slående vakre naturfotografier, helst i svart-hvitt. Han tok mange av dem i nasjonalparken Yosemite i California, men han reiste også mye på jakt etter naturens skjønnhet. Han etterlot seg over 40 000 negativer. Han foretrakk å ta bilde med storformatkamera på stativ.

16:30
Deborah Turbeville

Deborahs arbeid lokker og begeistrer et stadig større publikum. Unge kunstnere oppsøker henne for veiledning, råd, kunnskap, for å finne inspirasjon, og lære mer om hennes ungdommelige måte å visualisere verden og livet på.

18:30
"All roads photography"

Dette prosjektet er et samarbeid mellom National Geographic, Chris Rainier og Nordic Light, og som vil gi deg innsikt i hvordan urinnvånere forskjellige steder i verden lever sine liv.

18:30
Amedeo M Turello

Amedeo er motefotograf ut til fingerspissene. Bildene hans er preget av vakre kvinner kledd i klær og kreasjoner fra kjente designere.

21:30
Ansikt til Ansikt med Ole Gunnar Solskjær

Bli nærmere kjent med interessante personligheter gjennom Morten Krogvolds samtaler med utvalgte gjester. Gi påfyll til hjerte og hjerne. Her tar vi en pause fra det raske og såkalt effektive samfunnet - og gir anledning til å fullføre en tankerekke. Vi rammer det hele inn med en intim og hyggelig atmosfære, der mang en gjest har delt sine personlige erfaringer og betraktninger med de fremmøtte.

I kveld er det Ole Gunnar Solskjær som kommer tilbake til oss for en prat. Mye har skjedd i de siste fem årene. Gå ikke glipp av et mestermøte mellom Krogvold og Solskjær.

22:00
"Daguerre, hva for no'?" Fotoquiz med fotograf Morten M Løberg

Uhøytidelig fotoquiz med god stemning! Her kan det fort gå ei kule varmt, men ølen er garantert kald. Brilliér med all fotokunnskapen du sitter inne med, eller spiss ørene og ta inn ny kunnskap!

Når ble Nordic Light fotofestival arrangert første gang? Hvilket år ble fargefilmen oppfunnet? Hvem fotograferte budeia på grisepurka?

Nytt av året er at det arrangeres fotoquiz på Quality Hotel Grand under festivalen. Quizmaster er fotograf Morten Løberg som har 40 års erfaring som fotograf, kunstner og skribent - i dag redaktør for nettstedet Fotografi.no. Spørsmålene vil dreie seg om en rekke forskjellige fotografiske temaer og vil ha varierende vanskelighetsgrad. Vet du ikke svaret har du allikevel en god mulighet til å svare riktig, du får nemlig tre alternative svar til hvert spørsmål.

Fotoquizen finner sted i lune omgivelser i baren på Quality Hotel Grand. Blir det stor pågang tar vi i bruk andre egnede lokaler på hotellet. Det koster ikke noe å være med og beste lag får en liten premie. Lagene blir satt sammen der og da, for noe av meningen er å involvere festivalens internasjonale gjester som ikke har utbytte av festivalens øvrige norske program på kvelden (fotoquizen foregår på engelsk). Så du kan faktisk "risikere" å havne på lag med hvem som helst av de internasjonale berømthetene som gjester Nordic Light. Velkommen!

Torsdag 05. mai 2011
08:30
Sochi prosjektet

”Vinter OL i 2014 vil bli holdt i Sochi i Russland!” kunngjorde presidenten i den Internasjonale Olympiske Komité, 4. Juli 2007. Hva skjer med omgivelsene før, under og etter en slik herjing med natur, landsbyer og, ikke minst, mennesker?

08:30
Frokostfilm

Fotografi vil alltid søke kunnskap og inspirasjon fra andre kunstarter som film, litteratur og musikk. Hver morgen inviteres du til å starte dagen med en inspirerende frokostfilm på Caroline.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold har svært god innsikt i hva som rører seg i filmverdenen, både av spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer. Han har med omhu plukket ut et utsøkt knippe med severdige filmer; noen av dem er gode, gamle klassikere, andre er kanskje helt ukjente skatter.

Nordic Light kan på det varmeste anbefale å starte dagen på denne måten sammen med andre morgenfugler. Velkommen til en uventet opplevelse du ikke visste du trengte!

10:30
Helene Fjell

Helene Fjell debuterer på Nordic Light 2011 med sin første separatutstilling. Hun er utdannet pressefotograf og har gått på workshops hos flere anerkjente fotografer i inn- og utland.

10:30
Gered Mankowitz

Rockefotografen Mankowitz er rett og slett legendarisk. Gjennom mer enn 45 år har han udødeliggjort en rekke berømte artister som for eksempel The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Slade, Elton John, Kate Bush og The Eurythmics. Spenn deg fast og bli med på en reise i musikkens visuelle univers, tolket av "the one and only" Gered Mankowitz!

12:00
Bruno Ehrs

Bruno Ehrs er en av de virkelig store klassikerne innenfor svensk fotografi, en perfeksjonist som utøver sitt håndverk til fingerspissene.

Han fotograferer bredt innenfor områder som arkitektur, dokumentar, mat, reklame, kunst, industri, miljø, natur og landskap, og portrettering. Av flere reisemagasiner er han blitt kalt en reisefotograf av topp klasse.

12:00
Ragnar Axelsson

Han har opplevd arktiske stormer, falt nedi sprekker og våknet opp på isflak drivende til havs. Men, ingenting av dette har skremt Ragnar fra å oppgi sine reiser. Etter 25 år fortsetter han å trosse naturkreftene, og vender stadig tilbake til de mest utilgjengelige og avsidesliggende områdene på Grønland for å dokumentere mer enn 4000 år gamle jakttradisjoner.

14:00
Vee Speers

Vee kommer med bilder fra sitt ferskeste prosjekt Immortal, samt den populære utstillingen The Birthday Party. Utstillingen har høstet strålende kritikker, og er blitt et av de mest omtalte prosjektene de siste årene.

14:00
Joakim Eskildsen

Eskildsen byr på et innblikk i den flere ganger prisbelønte boken og utstillingen ”The Roma Journeys”, som med sine mer enn 200 maleriske bilder skildrer ulike sider av livet til romfolket i syv forskjellige land; Ungarn, India, Hellas, Romania, Frankrike, Russland og Finland.

16:00
Deborah Turbeville

Hennes arbeid lokker og begeistrer et stadig større publikum. Unge kunstnere oppsøker henne for veiledning, råd, kunnskap, for å finne inspirasjon, og lære mer om hennes ungdommelige måte å visualisere verden og livet på.

16:00
Erwin Olaf

Norges Fotografforbund (NFF) vil bringe den nederlandske fotografen Erwin Olaf til Nordic Light.
Hans arbeid byr på sterke uttrykk og kan til tider provosere. Han er selvfølgelig elsket av reklamebransjen, som ofte benytter seg av hans evne til å tiltrekke seg oppmerksomhet. Olaf arbeider også med filmproduksjon.

18:00
Ansel Adams, foredrag av Chris Rainier

Ansel Adams (1902-1984) er kjent for sine slående vakre naturfotografier, helst i svart-hvitt. Han tok mange av dem i nasjonalparken Yosemite i California, men han reiste også mye på jakt etter naturens skjønnhet. Han etterlot seg over 40 000 negativer. Han foretrakk å ta bilde med storformatkamera på stativ.

18:00
Debatt om kongebildene

Foto.no i samarbeid med Nordic Light inviterer til paneldebatt om de nye kongebildene.

Medvirkende: CF Wesenberg, Hans Jørgen Brun, Magnar Fjørtoft, Bruno Ehrs m.fl.

Kongebildene har blitt viet stor oppmerksomhet etter at de ble offentliggjort. Ikke minst har de blitt debattert i flere omganger på nettstedet Foto.no.

Motefotografen Sølve Sundsbø er mannen bak fotografiene denne gangen, og må tåle kritikk for blant annet dårlig lyssetting og retusjering i photoshop. Samtidig høster han ros fordi han lytter til kritikken som hans forgjengere var gjenstand for, og vinkler tradisjonelle og lite nytenkende bilder til noe som kunne ha vært coveret til et fashionmagasin. Hva mener du? Velkommen til debatt!

19:00
Fotografiprisen deles ut i Kristiansund

Norske fagfotografers fond (NFF) stiftet Fotografiprisen i 1989. Prisen deles ut annet hvert år.

Fotografiprisen er i år på 100 000 kroner og gis til en fotograf som i særdeles grad har utmerket seg på en faglig og kreativ måte. Fotografiprisen er den største fotografiprisen i Norge, og kan sammenlignes med Brageprisen for forfattere. Vinneren skal ha en kombinasjon av høy faglig kvalitet og kreativitet.

Dette er en viktig markering for fotografiet i Norge. Prisen har alltid tidligere vært delt ut i Oslo. Nå skal prisen deles ut i en verdig ramme under Nordic Light International Festival of Photography.

Nordic Light er stolte over å ha fått denne oppgaven i år, og ser med glede fram til prisutdelingen.

Juryformann for fotografiprisen 2011 er Erik Fuglseth.

19:30
Møte i galleriet

Møt din favoritt ansikt til ansikt i galleriet.

To ganger i løpet av festivalen arrangerer vi et møte med utstillerne i galleriet der de har sin utstilling. Dette er en unik sjanse til å bli nærmere kjent med fotografen, stille spørsmål, få ideene bak utstillingen, lyssetting og komposisjon og hva du ellers måtte ha på hjertet.

21:30
Ansikt til Ansikt med Arve Tellefsen

Bli nærmere kjent med interessante personligheter gjennom Morten Krogvolds samtaler med utvalgte gjester. Gi påfyll til hjerte og hjerne. Her tar vi en pause fra det raske og såkalt effektive samfunnet - og gir anledning til å fullføre en tankerekke. Thon Hotel rammer det hele inn med en intim og hyggelig atmosfære, der mang en gjest har delt sine personlige erfaringer og betraktninger med de fremmøtte.

22:00
"Daguerre, hva for no'?" Fotoquiz med Morten M Løberg

Uhøytidelig fotoquiz med god stemning! Her kan det fort gå ei kule varmt, men ølen er garantert kald. Brilliér med all fotokunnskapen du sitter inne med, eller spiss ørene og ta inn ny kunnskap!

Når ble Nordic Light fotofestival arrangert første gang? Hvilket år ble fargefilmen oppfunnet? Hvem fotograferte budeia på grisepurka?

Nytt av året er at det arrangeres fotoquiz på Quality Hotel Grand under festivalen. Quizmaster er fotograf Morten Løberg som har 40 års erfaring som fotograf, kunstner og skribent - i dag redaktør for nettstedet Fotografi.no. Spørsmålene vil dreie seg om en rekke forskjellige fotografiske temaer og vil ha varierende vanskelighetsgrad. Vet du ikke svaret har du allikevel en god mulighet til å svare riktig, du får nemlig tre alternative svar til hvert spørsmål.

Fotoquizen finner sted i lune omgivelser i baren på Quality Hotel Grand. Blir det stor pågang tar vi i bruk andre egnede lokaler på hotellet. Det koster ikke noe å være med og beste lag får en liten premie. Lagene blir satt sammen der og da, for noe av meningen er å involvere festivalens internasjonale gjester som ikke har utbytte av festivalens øvrige norske program på kvelden (fotoquizen foregår på engelsk). Så du kan faktisk "risikere" å havne på lag med hvem som helst av de internasjonale berømthetene som gjester Nordic Light. Velkommen!

Fredag 06. mai 2011
08:30
Frokostfilm

Fotografi vil alltid søke kunnskap og inspirasjon fra andre kunstarter som film, litteratur og musikk. Hver morgen inviteres du til å starte dagen med en inspirerende frokostfilm på Caroline.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold har svært god innsikt i hva som rører seg i filmverdenen, både av spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer. Han har med omhu plukket ut et utsøkt knippe med severdige filmer; noen av dem er gode, gamle klassikere, andre er kanskje helt ukjente skatter.

Nordic Light kan på det varmeste anbefale å starte dagen på denne måten sammen med andre morgenfugler. Velkommen til en uventet opplevelse du ikke visste du trengte!

Tid: kl. 08.30 onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

08:30
FairMail prosjektet

Gatebarn i Peru og India får lære seg kunsten å fotografere og tjener penger til livets opphold ved å selge sine bilder. Nordic Light skal informere og være bindeleddet mellom nye lærekrefter i Norge og FairMail i Peru og India.

10:30
Jenny Lexander

Motefotograf med en sterk grafisk og poetisk profil. Lexander fanger feminitet fra alle vinkler. Mange av bildene gir assosiasjoner til drømmer og eventyr.

10:30
Vee Speers

Vee kommer med bilder fra sitt ferskeste prosjekt Immortal, samt den populære utstillingen The Birthday Party. Utstillingen har høstet strålende kritikker, og er blitt et av de mest omtalte prosjektene de siste årene.

12:00
Regnar Axelsson

Han har opplevd arktiske stormer, falt nedi sprekker og våknet opp på isflak drivende til havs. Men, ingenting av dette har skremt Ragnar fra å oppgi sine reiser. Etter 25 år fortsetter han å trosse naturkreftene, og vender stadig tilbake til de mest utilgjengelige og avsidesliggende områdene på Grønland for å dokumentere mer enn 4000 år gamle jakttradisjoner.

12:00
Bruno Ehrs

Bruno Ehrs er en av de virkelig store klassikerne innenfor svensk fotografi, en perfeksjonist som utøver sitt håndverk til fingerspissene.

Han fotograferer bredt innenfor områder som arkitektur, dokumentar, mat, reklame, kunst, industri, miljø, natur og landskap, og portrettering. Av flere reisemagasiner er han blitt kalt en reisefotograf av topp klasse.

14:00
Pekka Turunen og Esko Männikkö

I perioden 1989 til 1995 reiste de to markante finske fotografene Esko Männikkö og Pekka Turunen på flere turer sammen til Kola Peninsula, nord i Finland. Dette er et område som har vært preget av mye forurensning og slitasje, blant annet fra gruveindustrien. På den tiden de to fotografene hadde sine reiser til området, var den største miljøtrusselen sur nedbør.

14:00
Chin Chin Wu

”Hvorfor er kvinnens underliv ansett som upresentabelt og tabu?” spør Chin Chin. Hun ønsket å gjengi kvinnens “ansikt” gjennom et portrett av det mest intime området på kroppen. Hun er den første kinesiske fotografen som besøker Nordic Light, og kanskje også en av de som vil vekke størst oppsikt for sine bilder.

16:00
Joakim Eskildsen

Joakim byr på et innblikk i den flere ganger prisbelønte boken og utstillingen ”The Roma Journeys”, som med sine mer enn 200 maleriske bilder skildrer ulike sider av livet til romfolket i syv forskjellige land; Ungarn, India, Hellas, Romania, Frankrike, Russland og Finland.

16:00
Joakim Strömholm

Det finnes knapt en ting denne mannen ikke har arbeidet med! En tusenkunstner av en fotograf som gjennom sin karriere har arbeidet med mange ulike sjangre. Musikk, teater og stillbilder på filminnspillinger er etter hvert blitt hans spesialitet.

Til Kristiansund kommer Joakim med bilder og høydepunkter fra sin egen og sin fars (Christer Strömholm, 1918-2002) karriere.

18:00
Lucien Clergue

”Mine tre favorittsjangre er døden, livet og ingenmannslandet et sted i mellom. Dødsstøtet under tyrefektingen, den nakne kvinnens former i vakker natur; landskapet med sjøen og sanden… "

Lucien er et fotografiets symbol i dagens Frankrike, omtalt som en poet med kamera.

18:00
Albert Watson

Albert Watson regnes som en av verdens mest suksessfulle mote- og reklamefotografer i vår tid. Han har hatt mer enn 250 forsider av motebladet Vogue, hans bilder brukes også jevnlig i magasiner som Rolling Stone, Time, Vibe, Mademoiselle, GQ ogHarper's Bazaar.

21:30
Ansikt til Ansikt med Jahn Otto Johansen

Bli nærmere kjent med interessante personligheter gjennom Morten Krogvolds samtaler med utvalgte gjester. Gi påfyll til hjerte og hjerne. Her tar vi en pause fra det raske og såkalt effektive samfunnet - og gir anledning til å fullføre en tankerekke. Thon Hotel rammer det hele inn med en intim og hyggelig atmosfære, der mang en gjest har delt sine personlige erfaringer og betraktninger med de fremmøtte.

22:00
Fotoquiz med Morten M Løberg

Daguerre, hva for no'??

Uhøytidelig fotoquiz med god stemning! Her kan det fort gå ei kule varmt, men ølen er garantert kald. Brilliér med all fotokunnskapen du sitter inne med, eller spiss ørene og ta inn ny kunnskap!

Når ble Nordic Light fotofestival arrangert første gang? Hvilket år ble fargefilmen oppfunnet? Hvem fotograferte budeia på grisepurka?

Nytt av året er at det arrangeres fotoquiz på Quality Hotel Grand under festivalen. Quizmaster er fotograf Morten Løberg som har 40 års erfaring som fotograf, kunstner og skribent - i dag redaktør for nettstedet Fotografi.no. Spørsmålene vil dreie seg om en rekke forskjellige fotografiske temaer og vil ha varierende vanskelighetsgrad. Vet du ikke svaret har du allikevel en god mulighet til å svare riktig, du får nemlig tre alternative svar til hvert spørsmål.

Fotoquizen finner sted i lune omgivelser i baren på Quality Hotel Grand. Blir det stor pågang tar vi i bruk andre egnede lokaler på hotellet. Det koster ikke noe å være med og beste lag får en liten premie. Lagene blir satt sammen der og da, for noe av meningen er å involvere festivalens internasjonale gjester som ikke har utbytte av festivalens øvrige norske program på kvelden (fotoquizen foregår på engelsk). Så du kan faktisk "risikere" å havne på lag med hvem som helst av de internasjonale berømthetene som gjester Nordic Light. Velkommen!

Lørdag 07. mai 2011
08:30
Frokostfilm

Fotografi vil alltid søke kunnskap og inspirasjon fra andre kunstarter som film, litteratur og musikk. Hver morgen inviteres du til å starte dagen med en inspirerende frokostfilm på Caroline.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold har svært god innsikt i hva som rører seg i filmverdenen, både av spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer. Han har med omhu plukket ut et utsøkt knippe med severdige filmer; noen av dem er gode, gamle klassikere, andre er kanskje helt ukjente skatter.

Nordic Light kan på det varmeste anbefale å starte dagen på denne måten sammen med andre morgenfugler. Velkommen til en uventet opplevelse du ikke visste du trengte!

Tid: kl. 08.30 onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

08:30
Hvordan presentere seg selv

Møt en fotograf, en gallerist og en redaktør. De gir praktiske tips og råd om hvordan du bør presentere deg selv til en potensiell oppdragsgiver.

Lær å selge deg selv! Ung eller gammel, det spiller ingen rolle. Dette foredraget passer for deg som har lyst til å få gode råd og lære mer hvordan du kan markedsføre dine arbeider og deg selv ut i den store verden. Hvordan får du solgt kunsten din? Til å veilede har Nordic Light hyret inn ingen ringere enn Burkhard Arnold, Christian Fredrik Wesenberg og Helge Baardseth.

10:30
Joakim Strömholm

Det finnes knapt en ting denne mannen ikke har arbeidet med! En tusenkunstner av en fotograf som gjennom sin karriere har arbeidet med mange ulike sjangre. Musikk, teater og stillbilder på filminnspillinger er etter hvert blitt hans spesialitet. Til Kristiansund kommer Joakim med bilder og høydepunkter fra sin egen og sin fars (Christer Strömholm, 1918-2002) karriere.

16:00
Fargefotografiet 150 år, foredrag av Leif Preus

Det er 150 år siden fargefotografiet så dagens lys, bokstavelig talt. Norges nestor innen fotografi, Leif Preus, vil holde foredrag om det som den gang var en revolusjon innen fotografiet.

18:00
Albert Watson

Albert Watson regnes i dag som en av verdens mest suksessfulle mote- og reklamefotografer i vår tid. Han har hatt mer enn 250 forsider av motebladet Vogue, hans bilder brukes også jevnlig i magasiner som Rolling Stone, Time, Vibe, Mademoiselle, GQ og Harper's Bazaar.

18:00
Lucien Clergue

”Mine tre favorittsjangre er døden, livet og ingenmannslandet et sted i mellom. Dødsstøtet under tyrefektingen, den nakne kvinnens former i vakker natur; landskapet med sjøen og sanden… "

Lucien er et fotografiets symbol i dagens Frankrike, omtalt som en poet med kamera.

Foredraget er på engelsk.
Caroline Kino- og Konferansesenter, Kristiansund

280 NOK Bestille

21:00
Wrap-up party for alle

Wrap-up party! Middag og party til du stuper!
Lørdag 7. mail avslutter vi festivalen med et stort party på Quality Hotel Grand (festivalhotellet).

Nordic Light

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar