En ny tid for dokumentarfotografer

William Snyder, som underviser i fotojournalistikk ved Rochester Institute of Technology i Rochester, New York er optimistisk på vegne av dokumentarfotografiet.

-Det faktum at bilder tatt av amatører med mobiltelefonkameraer havner på førstesiden i en gitt avis betyr ikke at det erstatter fotojournalisten. Det betyr derimot at fotojournalister må jobbe bedre og hardere for å fortelle en historie. De må hele tiden tolke de de ser, sier Snyder i et intervju med Fotopia

I tillegg vil fremtidens fotojournalister benytte seg av video og multimedia for sine prosjekter. Noen vil ta i bruk stillbilder, andre stillbilder og lyd og flere kan være fristet til å bruke alle elementer.

Professor Snyder tror videre at Internett og TV vil knyttes stadig tettere sammen og at behovet for gode og interessante historier vil øke. Ken Burns, en av USAs fremste dokumentar-filmere har gjort stillbildet til en fast del av sine prosjekter.

-Vi kan være vitne til en ny storhetstid for dokumentarfotografiet, det vil ikke se likt ut men det kan bli publisert på heller utradisjonelle måter avslutter William Snyder.

Kilde: Fotopia.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar