Når kommer det første digitalkameraet med apps?

Har kameraprodusentene noe å lære av Apple?

Dette er et felt jeg må innrømme at jeg ikke har skikkelig oversikt over, men når en ser hvor populære diverse apps for iPhone har blitt, på tross av at telefonens kamera er ganske skrale greier, så begynner en å lure på hva apps kunne gjort for et skikkelig kamera.

Nå er det riktignok en rekke kameraer som har programvare med en lang rekke muligheter og effekter, men dette er styrt fra fabrikken. Tredjepartsutvikling av nye funksjoner dreier seg i praksis om hacking, der fabrikantene forsøker å hindre oppdateringene snarere enn å oppmuntre til dette.

Det finnes noen få eksempler på folk som tenker utvikling av kameraer med åpen programvare, men dette er foreløpig ikke noe kameraprodusentene sysler med. I alle fall dersom vi ser bort fra enkelte nisjeaktører. Men, det kan tyde på at noe er på gang.

Sett at en kameraprodusent la til rette for kjøring av tredjepart applikasjoner. Sjansene for at dette ville bli en suksess tror jeg vil være så store at jeg våger å spå at vi vil se dette innen et år. Tiden er allerede overmoden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar