Test av video på iPhone 3Gs

Den nye iPhone 3Gs har fått autofokus og muligheten til å ta opp video. NRKbeta har testet videofunksjonliteten. De påpeker at kameraet ikke er spesielt bra i forhold til en rekke andre mobiltelefoner, men brukervennligheten gjør imidlertid at flere klarer å ta opp og publisere mediafiler.

Les også: iPhone 3Gs - kameratest

Om du vil overstyre fokus og eksponering, som måles i midten av bildet, klikker du enkelt og greit på skjermen der du vil fokusere og måle lys før du tar bildet eller før du starter videoopptaket. Dette ser ut til å fungere bra:Når du tar opp video har ikke iPhone kontinuerlig autofokus. Du fokuserer først og så blir fokus liggende på den avstanden så lenge du filmer. Eksponeringen justeres kontinuerlig under opptak.

iPhone tar opp MPEG4/AVC. Det er en meget effektiv komprimering og etter hvert det vanligste formatet for mobiltelefoner og enkle videokamera. I det siste har vi også sett at dette opptaksformatet spre seg til mer profesjonelle verktøy også. Ellers er spesifikasjonene 30 bilder pr. sekund, 640×480. Ca 3,5 Mbit/s båndbredde for video og 80 kbit/s for monolyden.Du kan filme og laste direkte opp til YouTube fra iPhone:Testen konkluderer som følger:

Jeg er faktisk ganske imponert over videokvaliteten på iPhone 3Gs. Og med det svært tydelige og enkle grensesnittet for opptak, enkel trimming av klipp og opplasting til tjenester på nettet tar den fokus vekk fra alt det tekniske og lar deg fokusere på innholdet.

Det blir også spennende å se hva som kommer av tredjepartsprogramvare for videodelen i telefonen. Det er mulig å koble til en ekstern mikrofon dersom du vil ha bedre lyd. Selv denne lille dingsen her vil nok hjelpe.
/../
Vil du vite mer om denne telefonen kan vi anbefale Engadget, som har gått gjennom det meste i detalj.


Les hele testen på NRKbeta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar