Likt og Ulikt

Bjørn Winsnes stiller ut Foto og tegninger i Fotografiens hus Rådhusgaten 20 Oslo, fra 2 til 19 Desember:

Bjørn Winsnes startet sin karriere som fotograf i De norske politistyrkene som ble opprettet i Sverige under den 2. verdenskrig. Han ble tilknyttet Distriktskommando Nord-Norge og senere overført til Allied Forces Warcrime Commition, som arbeidet med avsløring av tyske krigsforbrytelser mot Sovjetiske og Jugoslaviske krigsfanger. Denne fotografiske dokumentasjonen ble brukt ved Krigsforbryterdomstolen i Nürnberg i 1945-46.

Winsnes startet eget atelier i Oslo i 1949. Han var en av stifterne av Norske Reklamefotografers Landsforening, Forbundet Frie Fotografer og Kreativ Forum. I 1962 mottok han, som første fotograf reklameprisen gullblyanten for sitt arbeid som reklamefotograf og i 1963 matprisen for sine fotografier av mat.

Winsnes var den første fotograf som fikk Statens Kunstnerstipend i 1968. Han var norsk representant ved utarbeidelsen og fremstillingen av billedmaterialet til den audiovisuelle delen av Nordens Paviljong på verdensutstillingen i Osaka, Japan i 1970. Arne Nordheim komponerte musikken til dette programmet.

På utstillingen "Likt og ulikt" på Fotografiens hus kan man se reklamebilder fra en lang karriere, men den største delen av utstillingen består av egne arbeider.

Morten Krogvold mener dette er en utstilling med usedvanlig høy kvalitet på både fotografier og tegninger.Utstilling Winsnes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar