Panasonic FZ100

Panasonic FZ100 har vridbar skjerm og blitssko. I tillegg er zoomområdet 24x og kameraet har Full HD video og inngang for ekstern mikrofon. FZ100 har dermed betydelig bedre spesifikasjoner i forhold til fjorårets FZ38. Sammen med Fujifilm HS10 det mest komplette superzoomkameraet på markedet.
/../
Det som hindrer FZ100 fra å ta en soleklar førsteplass i superzoomklassen er bildekvaliteten, og til en viss grad zoomområdet. Forgjengeren FZ38 var rett og slett et hakk bedre på bildekvalitet, spesielt på høyere Iso-verdier. Flere andre kameraer i klassen gir også bedre bilder på høy Iso. Vi vil ikke karakterisere bildekvaliteten som dårlig, men når resten av kameraet yter så bra blir gjennomsnittelig bildekvalitet en liten nedtur.

Hvor viktig bildekvaliteten er i forhold til resten av kameraets egenskaper blir en personlig avveining, men et superzoom-kamera er i utgangspunktet et kompromiss hvor andre egenskaper som stort zoomområde har førsteprioritet. Ser vi på totalpakken er FZ100 klasseleder eller nærme toppen på nesten alle områder.

Les hele testen på Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar