Samsung NX10

Hybridkameraet kombinerer speilrefleksens funksjonsnivå og utskiftbare optikk med kompakte mål. Hittil har Olympus og Panasonic vært alene i dette markedet, med sine PEN- og Lumix G-kameraer. Med Samsungs – og nå også Sonys – inntreden i det voksende hybridsegmentet, kan hybridene spise seg innpå markedsandelene til speilreflekser fra Canon og Nikon.

Samsung NX10 ligner veldig på en liten speilrefleks, men der den optiske søkeren sitter på speilrefleksen, sitter det en elektronisk LCD-søker på NX10. Kameraet byr på 720p HD-video, levende søkerbilde på skjerm og i søker, høyt funksjonsnivå og fysisk størrelse midt mellom kompakt og speilrefleks.

Samsung NX10 er aggressivt priset og søkklastet med funksjoner. Bildekvaliteten er god, de færreste vil bli misfornøyd med NX10, som helt klart har det som skal til for å slåss om markedsandeler i det voksende hybridmarkedet. Zoomobjektivet som følger med trekker ned kvalitetsinntrykket litt når man går gjennom bildene, men bilder tatt med Samsung 30mm f2,0 viser at Samsung har truffet blink med NX10.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar