Nikon D3100

D3100 er åpenbart beregnet på amatørmarkedet, med en "guide-funksjon" som veileder de som ikke er komfortable med alle kameraets innstillinger. Samtidig er dette Nikons første kamera med mulighet for opptak avv video i full HD. Kameraet er utstyrt med en CMOS-sensor på 14,2 megapiksler i DX-format. Lysfølsomheten er ISO (100-3200) - utvidbar opp til 12800.

Nikon oppsummerer egenskapene slik:

CMOS-bildebrikken på 14,2 megapiksler i DX-format gir klare, naturtro bilder med friske farger, redusert støy og jevn tonegradering.

EXPEED 2 bildebehandlingsmotor gir forbedret filmopptak, høy følsomhet og maksimal bildekvalitet.

Høy ISO (100-3200) lysfølsomhet – kan økes til 12800: inneholder automatisk ISO-innstilling og kan økes manuelt til ISO 12800 ved å bruke Hi2-innstillingen. Lukkerhastighetene blir raskere, noe som betydelig reduserer risikoen for uskarpe bilder når du tar bilder av motiver i rask bevegelse eller i dårlig lys.

GUIDE-funksjon: kamerahjelp som er rask og enkel å bruke. Spør deg om bildet du vil ta, og optimerer automatisk innstillingene så du får fantastiske resultater. Eksempelbilder vises på skjermen for å vise deg hva som skjer med bildet ditt hvis du bruker innstillingene som foreslås.

D-Movie – filmklipp i full HD (1920 x 1080): ta opp nydelige filmklipp i HD med høy oppløsning og lyd. Kameraets store bildebrikke og høye ISO-følsomheten gir eksepsjonell bildekvalitet. NIKKOR-objektiver kan brukes til å skape filmeffekter, og du kan utføre enkel redigering av klippene dine i kameraet ved å slette scener eller lagre enkeltbilder som stillbilder.

Live View (Levende visning) med automatiske motivvalg: gjør det lett å komponere bilder ved hjelp av LCD-skjermen. Automatisk motivvalg velger den beste funksjonen for situasjonen og motivet du vil ta bilde av, og kontinuerlig AF-modusen (AF-F) holder motivet i fokus uten at du trenger å trykke på utløseren.

Stor høyoppløselig LCD-skjem på 7,5 cm (3") gjør det enklere å vise viktig kamerainformasjon, og gå gjennom og redigere bildene og filmene dine.

Knivskarpt 11-punkts autofokussystem gir rask og presis autofokusdekning i hele bildet for skarpe resultater. Fire AF-søkefeltfunksjoner, inkludert 3D følgefokus, gir deg skarpe bilder, enten motivet er ute av rammen, i rask bevegelse eller totalt uforutsigbart.

Aktiv D-Lighting bevarer automatisk detaljene i høylys og skygger og gir utrolig flotte bilder med naturlige kontraster.

Picture Control gjør det mulig for deg å velge utseende og stemning før du tar bildet. Velg blant seks innstillinger: Standard, Frisk, Nøytral, Monokrom, Portrett og Landskap.

Omfattende redigeringsmuligheter i kameraet lar deg redigere og forbedre bilder og filmer på kameraet. Du kan bruke verktøy som korreksjon av rød øyerefleks, rask retusjering og en rekke filtereffekter.

Dobbelt integrert støvreduksjonssystem: Systemene Image Sensor Cleaning og Airflow Control holder støvet borte fra bildebrikken i kameraet og gir klare bilder uten flekker.

Lett kamerahus og enestående ergonomisk utforming: et sikkert grep gjør det behagelig å håndtere kameraet. Egne knapper for funksjoner som brukes ofte, for eksempel Live View, D-film og lukkerfunksjoner, gjør det til en fryd å bruke.

3 kommentarer:

 1. Anonym11:28

  kan noen forklare meg hvordan jeg får tatt bilder i svart/hvitt?

  SvarSlett
 2. Anonym13:56

  Jeg lurer på det samme, hvordan tar man svart-hvitt bilder med dette kameraet?

  SvarSlett
 3. Har ikke hatt dette kameraet i hendene, men jeg vil ta det som en selvfølge at en kan lagre JPG i sort-hvitt. Kameraet har da tydeligvis også en setting for monokrome bilder.

  Generelt vil en oppnå de beste resultatene ved å ta opp i RAW (Nikons NEF-format) og endre til sort-hvitt i råkonverteringen. Her er Geir Brekkes artikkel om dette, en høydare.

  SvarSlett