Workshop på oljeplattformen Draugen

Åpningen av Draugen i 1993 var en milepæl i norsk petroleumsvirksomhets historie og Draugen er Shell´s nordligste operasjonen i verden. Feltet ligger i Nordsjøen, 150 kilometer nord for Kristiansund, en 45 minutters helikopter fra Kvernberget (Kristiansund flyplass).

Denne workshopen er en helt unik mulighet til å oppleve en oljeplattform i Nordsjøen. For kanskje første og eneste gang kan du bo, spise, fotografere, møte, lytte og lære nye ting på en helt ny arena.

Når det gjelder fotografering kan vi bevege oss fritt innendørs, mens det er restriksjoner utendørs. Blant annet strengt forbudt med flash og det vil alltid være en person med gassmåler med den enkelte fotograf.

Shell ønsker å få bruke tre av dine beste bilder fritt til sitt bruk etter workshopen. De ønsker å vite hva DU ser! De sier at de blir blinde på motiver. Mennesker og plattform, arkitektur, stemninger, eksternt, internt. samtidig jobber Shell med å få på plass et TV-team som skal lage program om workshopen.

12 av de beste fotografiene som tas under workshopen ute vil få en kollektiv utstilling under Nordic Light 2011.

Workshopen koster 6500,- og går over en langhjelg. Vi møtes i Kristiansund torsdag ettermiddag til en briefing og foredrag om oljeplattformen. Sikkerhet på plattformen, og hva man kan gjøre og ikke gjøre. Mat, reise til og fra plattform med helikopter og overnatting er inkludert i workshop-prisen.

Det er et begrenset antall deltakere og en nedre aldersgrense på 18 år og en øvre på 67 år. Maks 10 deltakere tilsammen så dette er en veldig eksklusiv workshop.

Nordic Light

Kommentarer