Kompakte kameraer med HD fra Sony

De nye Sony Cyber-shot digitalkameraene WX5 og TX9 er eksempler på hvordan stadig større regnekraft gir selv rimelige kameraer nye, spennende funksjoner. Et eksempel er Superior Auto-funksjonen for redusert bildestøy. Med denne funksjonen valgt tar kameraene seks bilder i rask rekkefølge, og kombinere disse til ett bilde med lite støy. Resultatet nærmer seg det dynamiske omfanget og den lave bildestøyen man får med et speilreflekskamera.

Videre har kameraene en funksjon som Sony kaller Background Defocus. Når denne funksjonen er valgt vil kameraet ta to bilder i rask rekkefølge, og deretter analysere informasjon om forgrunnen og bakgrunnen for så å kombinere dette til ett bilde hvor hovedmotivet er skarpt, mens bakgrunnen er ute av fokus.

Begge kameraene har mulighet for video i full HD (1920 x 1080, 50i)

Cyber-shot 3D
For første gang kommer Cyber-shot med 3D Sweep Panorama som gjør det mulig å ta bilder i 3D uten behov for et stort og klumpete system med to objektiver. Trykk ned utløserknappen og sveip kameraet fra side til side. CMOS-sensoren vil registrere opptil 100 bilder som automatisk settes sammen til et stereoskopisk sett med bilder.

Med Sweep Multi Angle tar kameraet 15 bilder i rask rekkefølge og skaper et 3D-aktig bilde hvor man kan se motivet fra flere vinkler. Når man ser på bildene kan man vippe kameraet fra side til side, så vil sensorer i kameraet fange bevegelsene og vise sekvensen av bilder tatt fra forskjellige vinkler på LCD-skjermen.

De nye modellene får følgende veiledende priser:
WX5: 2 990,-
TX9: 3 690,-
T99: 2 290,-

Kommentarer