Olympus E-PL1

Olympus E-PL1 beveger en seg enda noen hakk i retning av kompaktkameraets egenskaper, men kameraet har samme bildebrikke og langt på vei de samme funksjonene som E-P1 og E-P2.

Sensoren yter 12,3 megapiksler og bildekvaliteten er på nivå med de to andre PEN-kameraene. E-PL1 er imidlertid lettere, og med et enklere brukergrensnitt.

Lyd & Bilde tar testet E-PL1:

Kameraet har nesten identisk støyreduksjon som E-P1 og E-P2, som har svært lav bildestøy på lysfølsomheter over 800 ISO. Skrur man opp til over 1600 ISO, går bildestøyen fra marginal til synlig og blir ikke fremtredende før man passerer 2500 ISO. Ved 3200 ISO kan bildestøyen være skjemmende på store forstørrelser eller veldig mørke bilder, for da er både kornstøy og fargestøy fremtredende. Selv når man ser bildene på kameraets skjerm.

Olympus PEN E-PL1 er det mest prisverdige av alle hybridkameraene vi har testet hittil. Bildekvaliteten holder høy klasse, og for mange er dette alt de trenger. Med muligheten for utskiftbar optikk og et bredt utvalg funksjoner, vil mange finne seg til rette med et E-PL1 i hendene. Kameraet er så enkelt å bruke at det er perfekt for de mange som ønsker bedre bildekvalitet enn de er vant til fra et kompaktkamera. Sportsbilder er omtrent det eneste som kan bli bedre med et speilreflekskamera som ofte har kjappere autofokus, men til alt annet er E-PL1 et av de beste kjøpene man kan gjøre når kompakter er for dårlige og speilreflekser for store.


Les hele testen på Lyd og Bilde

Kommentarer