Nikon Coolpix P100

Nikon P100 avløser P90 og er utstyrt med et vidvinkel og 26 x zoom. Kameraet får en baksidebelyst CMOS-bildebrikke på 10 megapiksler, noe som forbedrer lysfølsomheten samtidig som støy reduseres for å kunne ta bilder i lyssvake omgivelser.

Kameraet tilbyr Full 1080 HD-filmopptaker med stereolyd, optisk zoom og autofokus. Video tas opp med 30 bilder i sekundet. Kameraet har en egen videoopptaksknapp.

Akam.no har testet Nikon Coolpix P100 og konkluderer som følger:

Det P100 mangler for å konkurrere med de mest avanserte kameraene i klassen er først og fremst RAW-støtte og blitssko, men også et mer fleksibelt menysystem og direkte tilgang til for eksempel Iso på egen tast.
/../
Bildekvaliteten trekker inntrykket av P100 litt ned, og det er synd for P100 er egentlig et ganske morsomt kamera i bruk og på mange måter Nikons beste superzoom på lenge. Bildekvaliteten er forøvrig ikke noe problem hvis målet er albumbilder og bruk på nettet i lav oppløsning.

Ser vi på superzoomer med 20x zoom eller mer er det en del alternativer til P100. Vi oppfatter de nærmeste konkurrentene til å være kameraer som Canon SX20 IS, Casio EX-FH25, Pentax X90 og Sony HX1. Olympus SP-800UZ har mer zoom, men er ellers en noe enklere modell. Canon SX1 IS, Fujifilm HS10 og Panasonic FZ38 er et hakk mer avanserte med RAW-støtte og bedre brukergrensnitt.
/../
Vi ble aldri overbegeistret for P100, men hvis man er på jakt etter et relativt lett kamera med masse zoom og full HD video er P100 et helt greit valg. Det var ganske gunstig priset også da vi sjekket i juni 2010 med priser ned mot 2500 kroner.


Les hele testen på Akam.no

Kommentarer