Exposed

Utstillingen Exposed tilbyr en fascinerende titt på bilder tatt i det skjulte, uten eksplisitt tillatelse fra de som er avbildet. Fra og med ideen om den "usynlige fotograf", presenterer Exposed 250 arbeider av kjente kunstnere og fotografer.

Storbritannia er nå den mest overvåkete landet i verden, og mange av bildene i utstillingen fokuserer på overvåkning. Her finnes verk av både amatører og pressefotografer, og bilder produsert ved hjelp av automatisk teknologi som CCTV. Disse temaene er serlig aktuelle i dag, med debatter rundt personvern, terrorisme og den økende tilgjengelighet og bruk av overvåking.

Les også: How the camera has made us all voyeurs

Sex og kjendiser er en viktig del av utstillingen, som for eksempel Brassaï erotiske Paris på 1930-tallet, Weegee ikoniske bilde av Marilyn Monroe, men også bilder som Nick Uts reportasjebilder av barn som flykter fra napalmangrep i Vietnam krig.

Utstillingen viser blant annet fotografier av Liz Taylor og Richard Burton, Paris Hilton på vei til fengsel, og drapet på JFK. En rekke anerkjente fotografer er representert i showet inkluderer Guy Bourdin, Henri Cartier-Bresson, Philip Lorca DiCorcia, Walker Evans, Robert Frank, Nan Goldin, Lee Miller, Helmut Newton og Man Ray.

Kilde: Tate Modern|

Kommentarer