Lærer nordmenn å filme med speilrefleks

Phil Bloom har filmet, regissert og redigert både kortfilmer, dokumentarfilmer og gjort mye annet filmarbeid. Den 19.-21. mai, på Filmens Hus, vil han blant annet vise forskjellene på å bruke Canon EOS 7D, 1D Mark IV, 500D og 550D.

Digitale speilreflekskameraer har stor sensor kombinert med et stort utvalg av god og lyssterk 35 mm-optikk for speilreflekskameraer gir muligheter til å filme med et smalt fokusområdet. Det har vært vanskelig å få til de samme effektene med tradisjonelle videokameraer med små bildesensorer.

En film Philip Bloom har gjort med speilreflekskamera for Lucas Film.Proffseminarene vil finne sted 19. og 21. mai i det berømte funkisbygget Villa Stenersen., men Philip Bloom holder også et tre-timers foredrag i Filmens Hus 20. mai. Han vil blant annet ta opp temaer som valg av blendertid og lukkertid, fokusering og blokking. Andre tema vil være kodeker for bildekomprimering og om transkoding. I tillegg kommer han med råd om hvordan man får det beste ut av materialet for ulike distribusjonsmedier som web, Blu-Ray, HDCAM SR og 35 mm-film.

Mer informasjon om arrangementet finner du her.

PCworld

Kommentarer