Leica V-Lux 20

Leica V-Lux 20 kan være et utmerket alternativ dersom du allerede har kastet dine øyne på Panasonic TZ-10. Dette er nemlig mye godt samme greia, men i bedre innpakning og med ekstra software som kan forsvare prisforskjellen.

Kameraet er utstyrt med et LEICA DC-VARIO-ELMAR 4.1 – 49.2 mm f/3.3-4.9 ASPH, 12x zoom objektiv (tilsvarer 25-300mm). Integrert bildestabilisering motvirker uskarpe bilder som følge av kamerabevegelser og dårlige lysforhold. I tillegg til funksjoner som GPS-merking, HD video og mange automatiske funksjoner, blir LEICA V-LUX 20 et bra universalkamera. Den 3” LCD skjermen har en oppløsning på 460.000 piksler.

LEICA V-LUX 20 har mange automatiske funksjoner, men også manuell innstilling av lukkertider og blender. Menyhjulet tillater rask og enkel valg av de mange forskjellige innstillingene.

LEICA V-LUX 20 er det første Leica kameraet med GPS-merking. Denne nye muligheten gjør at fotografene kan registrere de geografiske koordinatene av Exif datene på bildefilene i tillegg til tidspunktet for hvert enkelt bilde. På reise kan V-Lux 20 vise de lokale severdighetene. I alt 500 000 steder i 73 forskjellige land er lagt inn. GPS-merking er meget nyttig når en skal arkivere bildene. Ikke nok med det – bilder som legges ut på sosiale nettsteder, bildeportaler og kartsteder som Google Maps eller Google Earth, viser nøyaktig hvor bildet er tatt.
Filmfunksjonen på LEICA V-LUX 20 tillater opptak i HD kvalitet. De automatiske funksjonene, som ansiktsgjenkjenning, automatiske scenevalg og eksponering, er alle tilgjengelige for filming sammen med kameraets zoom-funksjon.

LEICA V-LUX 20 er leveringsklar hos Leica forhandlere i slutten av april 2010 og har en veiledende pris på kr. 4695 inkl. mva. Adobe Photoshop Elements 8 er inkludert som en del av V-LUX 20 pakken. En mørk brun kalveskinnveske leveres som valgfritt tilleggsutstyr, og har en veiledende pris på kr. 695 inkl. mva.

Kommentarer