Panasonic G2 og G10

Panasonic lanserer DMC-G2 og DMC-G10, verdens letteste og minste systemkameraer med utskiftbar optikk og elektronisk søker.

Når det gjelder G2 er den viktigste oppgraderingen at kameraet nå har støtte for video, noe forgjenegeren G1 manglet. Panasonic har også utstyrt kameraet med en berøringsskjerm. Ved å trykke på skjermen aktiveres autofokus. Pek på valgt motiv i skjermbildet, og kameraet fokuserer på dette. Dette fungerer sammen med AF-tracking, som fanger motiver i bevegelse ved å låse fokuset på objektet man ønsker å følge.

Lukkeren kan også aktiveres slik at bildet kan tas ved å trykke på skjermen. iA-funksjonen (intelligent auto) skifter automatisk til portrettmodus når du trykker på et ansikt i skjermbildet, eller til makromodus når du trykker på en gjenstand som er nært kameraet.LCD-skjermen kan rotere 180° fra side til side, og vippes 270° opp og ned. Denne bevegeligheten gjør at man kan se på, og styre skjermen i stort sett alle posisjoner.

Begge modellene er utstyrt med MEGA O.I.S. bildestabilisering, HDMI-utgang og iA (intelligent Auto). Modellene har også flere kreative muligheter med både stillbilder og video.

Stillbilder og videofilm samtidig
G2 har en dedikert knapp for opptak av video, og filmer i det nye formatet AVCHD Lite (720p). Dette formatet gir lengre innspillingstid på mindre lagringsplass i forhold til Motion JPEG. Det er også mulig å ta stillbilder på samme tid som du filmer ved å trykke på utløserknappen. Funksjonen kan også fange øyeblikk som stillbilde når video spilles av på kameraet. G10 filmer i Motion JPEG (720p).

Høykvalitets lyd kan tas opp med Dolby Digital Creator, og en separat stereomikrofon kan kobles til G2 (DMW-MS1). ”Wind Cut”-funksjonen reduserer støy fra vind.

Andre funksjoner
Både G2 og G10 har mulighet for manuelle innstillinger. Samtidig gir iA (intelligent auto) automatiske innstillinger for de som foretrekker dette. iA kan for eksempel optimalisere ISO-verdien gjennom Intelligent ISO Control, og Intelligent Exposure sørger for at graderinger og detaljer blir gjengitt riktig. Intelligent Scene velger modus etter hvilken situasjon bildet blir tatt i, som for eksempel portrett, landskap og makro.

Sammen med kameraene lanseres også et nytt zoomobjektiv:
LUMIX G VARIO 14-42mm (F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.)

Panasonic Lumix DMC-G2-kamerahuset vil få en veiledende pris på 6299 kroner inklusive mva. G10 vil få en pris på 5499 kroner, men den prisen inkluderer det nye kit-objektivet med 14-42 mm brennvidde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar