RED Scarlet nærmer seg

Dette kameraet har vært på trappene lenge, men nå ser det ut til RED Scarlet er kommet noen skritt nærmere virkeligheten. I dag kom det i alle fall en kunngjøring av funksjoner og priser, et ekte bilde av kameraet.

Les også: Foto og video forenes

Den rimeligste versjonen vil være 2/3"-modellen med et fast 8x zoomobjektiv. Denne vil koste $4750 for selve kamerahuset, linsen, CF-kort modul, LCD-skjerm og batteri. En variant med utskiftbare objektiver vil komme på $2750 for selve huset, men her kommer alle de modulære komponenter i tillegg. Linsene begynner på $950.

Scarlet S35 skal visstnok få en 30X15mm sensor (større enn APS-C) og 13,8 megapikslers sensor. Det som skiller kameraet ut fra mengden er imidlertid opptakshastigheten: 30bps stillbilder og video i RAW-modus. Her havner prisen visstnok på $7000, for kun huset, og ytterligere opplysninger foreligger ikke.

Leveringsdato på de to første Scarlet modellene er mai / juni 2010 mens S35 er ventet neste "sommer".

Les også: Red One, Canon 5D Mk II, og Panasonic Lumix GH1 sammenlignet

3K video i RAW-format til under $5000 er nok et prisgjennombrudd fra Red, og som vi allerede har sett eksempler på kan dette får betydning for hvordan vi tenker omkring det å "fotografere

Det amerikanske magasinet Esquire hadde for en tid siden et cover fotografert med et RED One videokamera. Dette skal være første gang et bilde på en magasinforside har blitt skutt med et videokamera.

Det aktuelle bildet har blitt hentet fra et 10 minutter langt videoopptak, noe som fotograf Greg Williams medfører at bildet får et mer spontant uttrykk.

REDUSER.net

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar