Kvalitet på fotobøker

Foto.no rapporterer om fotograf Bård Eks etter å ha testet ut ulike alternativer for digitaltrykk av fotobøker.

Ek testet tilbudet fra Japan Photo, iPhoto og Blurb. Resultatet er kanskje ikke så overraskende, annet enn at det viser seg at det er liten sammenheng mellom pris og kvalitet.

Eks erfaringer oppsummeres som følger:

Japan Photo kom dårligst ut trykkmessig. De benytter det største rasteret. En bok på 96 sider, bestilt på nett og hentet i butikk, kostet 848,- Oppsettet er myntet på amatører som ønsker å sette sammen et album. Derfor har oppsettet så mange automatfunksjoner.

iPhoto fra Apple hadde en veldig bra finish og papir. Boken kom med hardback og smussomslag, men det var vanskelig å legge inn tekst. Layoutmessig var det mange begrensninger som for eksempel at alle billedstørrelsene måtte være nøyaktig like. Trykket var også relativt mørkt. Boken kostet 1077,- inkl. leveranse. Leveringen var veldig rask.

Blurb var helt klart det beste alternativet. Boken har bra trykkvalitet, farger og finish. De tilbyr en god programvare hvor man kan velge mellom ulik papirkvalitet og forskjellige størrelser. Man kan bruke Indesign og sende en pdf til trykking. Boken kostet 450,- med normalleveranse. Blurb er gira på fotobøker slik at programmet er tilrettelagt. Det eneste som trekker ned er leveringstiden.


Foto.no

Kommentarer