Panasonic Lumix DMC-GF1

Panasonic Lumix DMC-GF1 har fått DIWAS gullmedalje for beste avanserte kompaktkamera. Nå er min skepsis til ulike priser økende - det blir litt vel mange superlativer - men samtidig er det liten tvil om at dette er et kjekt kamera, og ikke minst en kameratype som det er grunn til å ønske alt vel.

Panasonic Lumix DMC-GF1 er basert på den nye Micro Four Thirds System objektivstandard (på samme måte som storebror Panasonic GH-1), som resulterer i kompakte mål for et systemkamera med utskiftbar optikk.

Kameraets 12.1 megapiksel bildeoppløsning, automatiske og manuelle kontroller og stor bildebrikke med optimaliserte lysfølsomheter, gjør GF1 til et verdig alternativ til et speilreflekskamera, ifølge DIWA.

Panasonic DMC-GF1 er et allsidig kamera for stillbilder, men er også et velfungerende kamera for HD videoopptak i AVCHD Lite format.

GF1 utmerker seg ellers med rask og effektiv autofokus både ved fotografering og filming, mens kameraets imponerende intelligente eksponeringsautomatikk sikrer optimale opptak i alle situasjoner.

- Våre testresultater viser at Panasonic har utstyrt kameraets Venus Engine prosessor med særdeles effektive algoritmer, som leverer fremragende ytelser i nær sagt alle henseender. Kombinert med det lyssterke og kompakte objektivet Lumix G 20 mm f/1.7 Asph., mestrer Panasonic DMC-GF1 varierende opptaksforhold med glans, sier Kai Thon, testsjef for DIWA Labs.

Digital Camera Reviews - DIWA Awards

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar