Gratisseminar med Reza Deghat

4.november kan du være med på et tre-timers seminar med Reza Deghati, en fotgraf som har viet sin fotokarriere til å fange det provoserende bildet og kjempe for rettferdighet og verdighet. I fjor trollbandt han deltakerne på IJs Frie medier-konferanse med sine "100 bilder for pressefrihet". Nå er han tilbake, og i den forbindelse arrangerer IJ et tre timers foto-seminar med Reza onsdag 4. november kl 1500. Seminaret foregår i VG-auditoriet og er gratis.

I eksil
Også i år skal Reza være en av foredragsholderne på IJs Frie medier-konferanse, som arrangeres 5. og 6. november. Reza har som fotograf dekket det meste av verden. Hans reportasjebilder fra problemområder er publisert av National Geographic, Le Figaro, Vanity Fair og New York Times Magazine. Han har mottatt den prestisjetunge ”Missouri Honor Medal for Distinguished Service in Journalism”, utdelt av Missouri School of Journalism.

Reza er født og oppvokst i Iran. Han har vært Teheran-korrespondent for Newsweek, og Midt-Østen-korrespondent for Time. I 1981 ble han fordømt av mullaene, for å ha tatt bilder av det nye regimets overgrep. I dag lever han i eksil med base i Paris.

Idealist
Han har samlet bildene sine i flere bøker. Boken "War and Peace" ble utgitt i 2008. "100 Photos of Reza for Press Freedom", ble donert til Reporters Without Borders.
Reza er grunnlegger og leder av den idealistiske organisasjonen Aïna. Organisasjonen driver opplæring av fotografer, og arbeider for uavhengige medier i Afghanistan. Han har fått en rekke priser og utmerkelser for dette arbeidet. Han har fått ”Hope Prize” for sitt arbeid blant Rwandas flyktninger.

Seminaret med Reza finner sted i VG-auditoriet i Akersgata 55, og begynner klokka 15.00.

Meld deg på til gro.nervik@ij.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar