Adobe Lightroom 3 i betautgave

Betaversjonen av Adobe Photoshop Lightroom 3 er nå tilgjengelig for gratis nedlasting fra Adobe. Betaversjonen av nye Lightroom gir bedre ytelse og flere muligheter innen bildehåndtering.

Blant nyhetene i betaversjonen av Lightroom 3, som for øvrig er tilgjengelig kostnadsfritt på Adobe Labs, finner man en mer intuitiv importfunksjon, bedre verktøy for støyreduksjon og skarphetskontroll, i tillegg til forbedrede muligheter for lysbildevisning.

Nyheter i Lightroom 3 Beta
Betaversjonen av Lightroom 3 er bygget fra grunnen av, hvilket man ser flere eksempel på blant nyhetene. Mange usynlige funksjoner er raskere, både for å kunne håndtere de voksende mengdene av bilder som lagres og for å gi raskere respons ved ulik bildebearbeidelse. Én av forbedringene er at importfunksjonen i bibliotekmodulen er bygget om, slik at bilder hentes inn i programmet på en mer intuitiv måte. Brukeren kan enkelt angi kilde og destinasjon for bildene og lagre innstillinger for eksempelvis bearbeidelse, metadata og destinasjon, slik at disse kan benyttes som forhåndsinnstillinger senere.

Fremkallermodulen har en forbedret prosessmotor som gjør det enklere for brukeren å lage bilder med høy kvalitet. Verktøy for skarphet og støyreduksjon er forbedret for å gi førsteklasses resultater, samtidig som man bevarer bildenes detaljer og kontrast. Nytt er også kornverktøy, som gir bildene filmlignende kornete effekt. Dessuten finnes to nye vignettmodus som hjelper foto-grafen få mer naturlige bilder.

Lightroom 3 beta har også avanserte alternativ for utdata, blant annet muligheten til å eksportere lysbildeserier som filmklipp med lyd og tittelsider som man kan laste opp på nettsider eller optimalisere for mobile kanaler. Takket være nye funksjoner for vannmerker kan fotografen også legge inn tekst eller annen grafisk informasjon direkte i bildet og justere størrelsen, plassering og gjennomsiktighet. Dessuten kan fotografen skreddersy egne utskriftslayouter og lagre innstillingene for fremtidig bruk, hvilket gir ytterligere kontroll over egne bilder.

Pris og tilgjengelighet
Betaversjonen av Adobe Photoshop Lightroom 3 kan lastes ned kostnadsfritt av Mac- og Windows-brukere på Adobe Labs:
http://www.labs.adobe.com/downloads.

Synspunkter kan gis i Lightroom-forumet på: http://forums.adobe.com/community/lightroom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar