Canon EOS 7D

Canon lanserer i dag EOS 7D med Canons nye, egenutviklede 18MP APS-C CMOS-sensor, og doble DIGIC 4-prosessorer som gir høy hastighet og høy kvalitet under alle lysforhold. ISO-området kan utvides til 12 800, og serieopptak skjer med inntil 8 bilder per sekund.

På samme måte som EOS 5D Mark II har EOS 7D videoopptak i HD-kvalitet. Her har det imidlertid kommet noen klare forbedringer. 7D kan gjøre opptak i Full HD med valgbar bildefrekvens - dvs dette er knyttet til TV-standardene PAL (25/50 b/s) og NTSC (30/60 b/s). Dette er en betydelig forbedring som gjør opptakene langt bedre egnet til videre redigering og bruk.

Full HD innebærer 1080p (1920x1080), men kamweraet har også mulighet for 720p(1280x720) i 16:9 format. Ved Standard Definition (VGA) kan en ta opp i 4:3 format. Ved Full HD tar kameraet opp 24 bilder i sekundet, ved HD 25 eller 30 bilder per sekund, mens man i HD og SD også har mulighet for 50 eller 60 bilder/sekund.

EOS 7D har 19-punkters AF kryssensor. Det forbedrede AF-systemet har en rekke manuelle og automatiske innstillinger, inkludert Zone and Spot AF som gir rask sporing av objekter. AF-innstillingene kan tilpasses manuelt og gir rask reaksjon på endringer i motivet. Ulike AF-punkter kan stilles inn for vertikal eller horisontal orientering.

EOS 7D har også et nytt målesystem: Focus Colour Luminance (iFCL) gir intelligent måling av fokus, farger og lysstyrke over 63-soner. Canons sensor med dobbelt lag kompletterer de 19 AF-punktene og innhenter informasjon fra hver enkelt sone for å sikre presis og jevn eksponering.

Fang omgivelsene slik du selv opplever dem
Canon EOS 7D har intelligent søker som gir deg 100 prosent dekning av bilderammen. Med 1,0x forstørrelse - for første gang på et EOS-kamera – vises et stort og klart bilde. Med gjennomsiktig LCD inkorporert i søkeren er det mulig å velge mellom ulike funksjonsvisninger - som AF-punkter, spotmålingssirkel og komposisjons-rutenett - som til sammen utgjør nyttige verktøy ved komponering av bilder. EOS 7D er også det første EOS-kameraet med Dual-Axis Electronic Level - både i søkeren og på LCD-skjermen - som viser både pitch- og roll-vinkler. Denne funksjonen er spesielt nyttig ved landskapsfotografering, for å sikre vannrett horisont, eller sammen med et tilt og shift-objektiv for å sikre at kameraet holdes rett.

Kameraet har ny 3-tommers Clear View II LCD-skjerm med solid struktur, designet for å eliminere gjenskinn ved å fjerne mellomrommet mellom LCD-skjermens beskyttelses-deksel og de flytende krystallene. Den nye skjermen har 160-graders visningsvinkel og er effektiv også i sterkt lys. I likhet med EOS 5D Mark II, gir en sensor for omgivelseslys ved siden av skjermen automatisk innstilling av lysstyrken etter omgivelsene.

Eksperimenter med lys 

Canon EOS 7D har integrert Speedlite-sender. For første gang på et EOS-kamera kan du kontrollere eksterne Speedlite-blitser uten tilleggsutstyr - ideelt for alle som ønsker å eksperimentere med kreative lysoppsett. EOS 7D har også en betydelig oppgradert innebygd blits med manuell kontroll og bredere blitsdekning som omfatter brennvidder helt ned til 15 mm.

Skap din egen, individuelle kameraopplevelse
EOS 7D er utviklet og designet med fokus på fotografens behov. Kameraet har en behagelig estetisk og ergonomisk design som gir deg en unik mulighet for interaksjon. Derfor kan du også designe din egen opplevelse, ved å tilordne hyppig brukte funksjoner til praktiske og lett tilgjengelige knapper. Dermed sparer du tid ved fotografering av de dyrebare øyeblikkene – ved at innstillingene kan endres raskt..

Canon EOS 7D-  nye funksjoner:

 • 18 MP APS-C CMOS-sensor 

  Sensoren er designet og produsert av Canon og sikrer er enestående bildekvalitet samtidig som den gir fantastisk ytelse ved både enkle og vanskelige forhold, takket være en ny fotodiode- og mikroobjektiv-konstruksjon.

 • 8 bilder/sek fotografering 

  Takket være doble DIGIC 4-prosessorer og forbedret elektronikk, kan fotografen ta 8 bilder/sek uten behov for tilleggsutstyr, og i alle filformater.

 • ISO-område 

  Med EOS 7D kan fotografen forevige sine objekter i naturlig belysning. ISO-spekteret (100 - 6,400) kan utvides til 12 800.

 • EOS-film
  Med forbedrede kontrollfunksjoner som gjør det enklere å veksle direkte til filminnstilling, er det nå enda lettere å lage opptak i Full HD-kvalitet. Du kan stille inn eksponering og bildehastighet, og med filming med 24 bilder/sek skaper du også den autentiske kinofølelsen.

 • Canon har lyttet til fotografenes tilbakemeldinger og innspill ved utformingen av kamerahuset, så vel som ved utviklingen av den indre teknologien. Kamerahuset i magnesiumlegering gir en unik beskyttelse - den robuste og lette konstruksjonen er både fukt- og støvbestandig, i likhet med Canons legendariske EOS-1N.
Kameraet er kompatibelt med et stort utvalg tilleggsutstyr, slik at det lett kan integreres i fotografens generelle arbeidsprosess. Med Wireless File Transmitter (WFT-E5) oppnås omfattende kamerakontroll via nettleser - dermed kan du også styre kameraet via Internett-aktivert, mobilt utstyr.

EOS 7D er kompatibelt med alle EF- og EF-S-objektiver, og med Canons EX Speedlite-blitser. Canon EOS 7D kan også brukes med Batteri BG-E7, og med fjernkontroller og brytere, for eksempel Fjernkontroll RC-1/RC-5.

EOS 7D kamerahus : Anb. pris er 18.579,-

EOS 7D m/18-135mm IS kit: Anb. pris er 22.499,-

EOS 7D m/15-85mm IS kit : Anb. pris er 25.999,- 
Salgsstart er slutten av september 2009.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar