Utstillere - Risør Internasjonale Fotofestival

Risør Internasjonale Fotofestival kan vise til en omfattende liste over utstillere under 2009 festivalen som går av satbelsen 12. 16. august.

Verdenskjente fotografer vil komme og stille ut sine arbeider, holde spennende foredrag og workshops og vandre rundt i gatene i sørlandsbyen. Det blir utstillinger i bedehus og branntårn, i verksteder og butikkvinduer. Her kan alle fotografer la seg inspirere.

Neo Ntsoma
Sørafrikansk fotograf med bakgrunn som fotojournalist, nå mer opptatt av mote, design og sosiale reportasjer. Ntsoma kommenterer gjennom bildene den moderne utviklingen av Sør-Afrika etter apartheid. Neo Ntsoma var en av de første svarte fotografene som fikk formell fotoutdanning i Sør-Afrika. Hun har blant annet arbeidet som lærer ved en fotohøyskole i Bangladesh på kontrakt med Fredskorpset i Norge.

Noe Ntsoma skal stille ut i Fredshuset.

- www.neontsoma.co.za/

Roger Ballen
Roger Ballen er en av Sør-Afrikas mest anerkjente fotografer. Han er født i New York, men har bodd i Johannesburg i over 30 år. Roger Ballen er egentlig utdanning geolog og arbeidet i gruveindustrien i Sør-Afrika før han ble fotograf. Han har deltatt på en rekke utstillinger verden rundt og har utgitt flere bøker. Mest kjent er kan kanskje for bildene fra småbyer og landsbygd i Sør-Afrika. Bildene hans kommenterer både sosial og menneskelig utvikling og er samtidig små psykologiske studier. Hans siste bok ”Boarding House” kom ut i år. Les mer om boken og hør et intervju med Roger Ballen på www.lensculture.com.

Roger Ballen skal stille ut i Galleri Solsiden 10

- www.rogerballen.com/

Agnete Brun
Agnete Bruns kan ukentlig ses i Dagbladets Magasinet. Hun er mest kjent for kreative, originale og fargerike portretter, men har også arbeidet som reportasjefotograf. Portrettene tar hun som oftest på sparket, og hun fanger ofte det spontane og uventede. Agnete Brun fikk i 2001 Fotografiprisen, Norges Fotografforbunds Hederspris. Hun har arbeidet som fotograf i Dagbladet i mer enn 15 år. Hun har også arbeidet med bøker, blant annet en intervjusamling av tidsvitner som har overlevd fangeleirene i Auschwitz og Sachsenhausen.

Agnete Brun skal stille ut i Liv`s Galleri i Øvregata.

- www.brun.no/agnete.html

Dan Young
Dan Young er en norsk-amerikansk fotoveteran født i indianerreservatet Navajo i Arizona for vel 70 år siden. Han flyttet til Norge i 1962 og var med å etablere fotobyrået Manité. Young har arbeidet med en rekke magasiner, bøker og utstillinger i Norge og utlandet og har blant annet nådd et stort publikum ved utstillingen ”Passing Time, Time Past” på Stenersen-museet i Oslo i 2004 og ” Nordic Triangle” i Odense i 2004/2005. Han ga i 2007 ut boka ”An American i Oslo” som blant annet inneholdt ”The Lost Negatives” from 1962-1964.

Dan Young skal stille ut i Kunstparken.

- www.danayoung.com/

Jamie Parslow
Jamie Parslow (66) er født i California, men flyttet til Norge i 1974. Parslow har hatt en rekke utstillinger, blant andre ”Once Upon a Time” på Preus Fotomuseum i Horten i 2005. Før Jamie Parslow flyttet til Norge var han blant annet fotograf for legendariske Rolling Stone Magazine og leverte blant annet bilder av Andy Warhol, Miles Davies, Louis Armstrong, BB King, Janis Joplin og Jimi Hendrix. Har i Norge vært en interessant observatør og tolker av det norske i kultur og landskap.

Jamie Parslow skal stille ut i Kunstparken.
- www.jamieparslow.no/


Jim Bengston

Jim Bengston, en annen amerikaner (fra Illinois) som kom til Norge i 1970 og har vært representert på en rekke utstillinger. Han har vist bilder både fra USA og Norge og har blant annet vist noen av sine mest kjente fotografier i utstillingen og boka ”Empty Landscapes” fra 2005. I USA var Bengston bilderedaktør i Associated Press og etter han kom til Norge har han arbeidet både med reklame og selvstendige kunst-prosjekter.

Jim Bengston skal stille ut i Kunstparken.

- www.fineart.no/kunstner/jim-bengtson

Robert Sannes
Robert Sannes er født i London og arbeider fra sitt studio i Oslo, med atelié utenfor Nærsnes. Han er opprinnelig utdannet arkitekt og har studert kunstfag i USA, Italia og Japan. Robert Sannes har hatt stor suksess med sine workshops i fotografi og kreativitet i inn- og utland, han har vunnet flere priser for sitt arbeid som kunstfotograf, og har hatt en rekke separatutstillinger. Du kan lese mer om hans merittliste, se hans arbeider, samt lese om aktuelle workshops på web-siden .

- www.robertsannes.com

Michaela Klouda
Michaela Klouda ble i 2009 kåret til årets fotograf av Norges Fotografforbund (NFF). Hun fikk en rekke priser i den prestisjetunge konkurransen trass i at hun ikke er mer enn 23 år gammel. Det deltok over 170 norske fotografer i konkurransen. Hun arbeider som fotograf i Moment Studio i Oslo og spås en stor framtid som fotograf.

Michaela Klouda skal stille ut i Galleri Solsiden 10, Solsiden

- www.michaelaklouda.com/

Catherine Cameron
Catherine Cameron er autodidakt som billedkunstner, deltatt på flere fotografiske workshops i inn- og utland.

I Risør vil hun vise bilder fra serien Ego & Persona.

Catherines arbeide gjenspeiler menneskelige aspekter.
I denne serien jobber hun med selvportrett, her går reisen innover, det handler om egne lengsler, drømmer, men også om tvetydighet. Grensene mellom drøm og realitet er utvisket, utydelig og flytende. Selvportrett er den private og unike historien. Unike liv, dog deler vi de samme menneskelige aspektene selv om våre opplevelser av disse er forskjellige

Catherine jobber med svart/hvitt fotografi, filmbasert, manuelt produsert i mørkerom på barytt papir. Hun har stilt ut i Kina, USA, Argentina, Frankrike, Polen og Russland og er innkjøpt i private og offentlige samlinger, som Museum of Fine Arts Houston,, Shanghai Sculpture Space, Chris Rauschenberg collection mfl.. Medlem NBK.

Catherine Cameron skal stille ut i Galleri Buene, Solsiden.

- www.catherinecameron.com/

Øyvind Hjelmen
Bor og arbeider på Stord, og har arbeidet med fotografi som kunstnerisk uttrykksmiddel i mer enn 20 år. Hans arbeider har vært utstilt i Europa, Russland og USA. Er innkjøpt av blant andre Museum of Fine Arts i Houston, USA, og Centro Internazionale di Fotografia Scavi Scaligeri i Verona, Italia. Som billedkunstner har han en fot innenfor det tradisjonelle fotografiet og alle bildene blir laget i eget mørkerom på barytt-papir. Bokutgivelser: "Ri Vinden" (2009), "Sentimental" (2004).

Øyvind Hjelmen skal stille ut i Galleri Branntårnet.

- www.oyvindhjelmen.com/

Magnus Skrede
Magnus Skrede (28) er en slags ”gate-fotograf” som arbeider med dokumentar- reportasjebilder fra en rekke land i verden. Har publisert bilder i reisemagasiner og aviser. Har blant annet bodd lenge i Sør-Afrika og har arbeidet som fotograf i flere afrikanske land.

Magnus Skrede skal stille ut i Fredshuset.

- www.sangere.no/magnusskrede/

Ragne Sigmond
Ragnes bilder beskrives ofte som kreative, mystiske og eventyrlige. Hun utvikler ideer fra ting som inspirerer henne i dagliglivet, - mennesker, steder, gjenstander. Sammen med omhyggelig valg av sted, modeller og rekvisitter, forsøker hun å gi sine bilder en tidløs kvalitet. Ragne fasineres av og jobber med mennesker, iscenesettelser og ”bilder uten datostempel”.

Ragne Sigmond skal stille ut i Galleri Villvin, Krags Gate.

- www.ragnesigmond.com/

Herdis Maria Siegert
Herdis Maria er født i 1955, bor og arbeider på Tjøme. Hun har hatt en rekke utstillinger siden slutten av 70 tallet. Hun har hatt separatutstillinger siden tidlig på 80 tallet. Herdis Maria er blitt kjøpt inn av flere Norske kommuner og samlinger og har gjort utsmykningsoppdtrag flere profilerte Norske bedrifter. Hun har vunnet flere priser og bla. a Hasselblad Master i 2004. Herdis Maria Siegert har en imponerende CV og du kan se flere av hennes bilder på hjemmesidene hennes.

Herdis Maria Siegert skal stille ut i Galleri Buene, Solsiden.

- www.siegert.no .

Nordic School of Photography
I vinter har 24 elever fra avgangsklassen ved Bilder Nordic School of Photography i samarbeid med UNICEF dokumentert skolesituasjonen i seks land - Bolivia, Tanzania, Georgia, Kurdistan, Mongolia og Norge.

Målet har vært å lage en fotodokumentarisk tankevekker. Studentene ved Bilder Nordic har ønsket å synliggjøre hvordan skolegang verdsettes i land der elever og lærere lever med mindre ressurser, kunnskap og muligheter. Gjennom utstillingen vil skolebarn her hjemme ha muligheten til å se hvordan barn i andre land har det i hverdagen.

VERDENS TAVLER handler om fremtiden. Det handler om det viktigste i livet - den kommende generasjonen.

BILDER NORDIC SCHOOL OF PHOTOGRAPHY tilbyr grunnleggende og videregående fotostudier. Skolen ligger i Oslo, og over 40 norske og internasjonale fotografer, bilderedaktører, journalister, stylister og reklamemennesker er tilknyttet den. Som eneste skole i Norge tilbyr Bilder Nordic en spesialisering i utdanningen. Skolen tilbyr også kurs for fotoentusiaster og profesjonelle fotografer. Les mer om skolen på www.bildernordic.no.

Nordic School of Photography skal stille ut på Holmen.

LOKALE UTSTILLERE:
Atle Goutbeek stiller ut i Galleri Solsiden 10

- www.fullframe.no/

Siri Knudsen stiller ut i Galleri Buene, Solsiden

- www.siriknudsen.no

Liv Øvland stiller ut i Menighetshuset
- www.livovland.no/

Mathilde H. Pettersen stiller ut på Stranden Restaurant
- www.fotomathilde.no/

Rune Nylund Larsen stiller ut på Stangholmen Fyr og Restaurant

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar