Sony α 850

Med det nye DSLR-α850 begynner fullformat fotografering for alvor å bli innen rekkevidde for de av oss som ikke har et fullt proffbudsjett. α850 benytter den samme fullformat CMOS-sensoren og de fleste egenskaper med flaggskipet DSLR-α900 som ble lansert i fjor: 24,6 effektive megapiksler Exmor og dobbel BIONZ-prosessor. Dette gir bildekvalitet i toppklasse ved ISO-verdier opptil 6400 (med utvidet ISO rekkevidde). På lavere ISO-verdier er det de som mener at Sony leverer den beste bildekvaliten av alle.

Oppdatering: Ifølge luminous-landscape sies det at Sony vil bundle DxO Optics Pro (fullversjonen) med dette kameraet. Om dette er tilfelle i Norge vet jeg ikke, men det er lov til å håpe. Dette er programvare som ellers koster 250 Euro...


α850 skiller seg svært lite fra α900, og det skal bli interessant å se hvordan kameraet vil bli priset i butikkene. α900 selges allerede for under 20.0000. Selv om dette blir rene spekulasjoner: mye tyder på at Sony rydder plass for en oppgradering av toppkameraet. Antallet megapiksler er allerede så høyt at det neppe gir mening i å øke dette, men vi kan håpe på andre egenskaper. Sony er jo ellers en leverandør av et stort spekter videokamera, og en kan kanskje håpe på at det snart kommer med et dSLR med HD-video fra den kanten.

Kameraets optiske søker har en dekning på tilnærmet 98%, mot 100% for α900. Frameraten er 3 bps mot 5 for 900, men ellers er det fint lite som skiller de to kameraene.

Fotoentusiaster vil sette pris på kameraets raske og nøyaktige autofokussystem. Dette gir full frihet under fotograferingen, og gjør det samtidig enklere å oppnå optimal fokus ved opptak av bevegelige motiver. Det 9-punkts AF-systemet suppleres med 10 fokus hjelpepunkter som skal assistere med følgefokus, forbedret "ute-av-fokus" gjenkjenning for større fokuskontroll, samt en dedikert sensor for større presisjon ved bruk av optikk på blender 2,8 eller større.

Bilder kan evalueres på den 3 tommer store høykontrastskjermen Xtra Fine LCD. Skjermen gir en svært høy oppløsning (921 000 punkter) - selv utendørs eller i omgivelser med sterkt lys.

Funksjonen Intelligent Preview simulerer effekten av endringer i innstillinger for eksponering, hvitbalanse og D-Range Optimiser. Forhåndsvisningen kommer spesielt godt til nytte ved opptak av komplekse scener som kombinerer flere lyskilder med ulike fargenyanser.

Med et tastetrykk på Fn-knappen skifter displayet til Quick Navi-modus, som enkelt lar deg justere sentrale kamerainnstillinger - uten å forstyrre fotoseansen. En ekstra LCD-skjerm på toppen av kameraet gir nyttig informasjon om overordnede innstillinger, selv når hovedskjermen er slått av.

Som alle andre DSLR-kameraer fra Sony, kommer α850 med SteadyShot INSIDE. Denne innebygde, optiske bildestabilisatoren gir korreksjon på opptil 4 eksponeringssteg med alle kompatible objektiver - som betyr større frihet ved håndholdt fotografering.

α850 er robust konstruert i aluminium og magnesiumlegering. Gummipakninger beskytter søker, kortinnganger, kontrollknapper og andre sensitive områder mot støv og fukt. I tillegg beskyttes fullformatssensoren mot støv under bytte av objektiver, ved hjelp et dobbelt anti-støv-system.

Den medfølgende høykapasitetsbatteripakken InfoLITHIUM (NP-FM500H), gir strøm for opptil 880 bilder per oppladning. Batterinivå kan overvåkes med en nøyaktighet på 1%, slik at man unngår usikkerhet knyttet til gjenstående kapasitet.

Ønsker du å se bildene dine på storskjerm, kan kameraet kobles til din BRAVIA TV eller andre HD TV-er (krever valgfri HDMI-kabel). Avspilling av bildene kan kontrolleres ved hjelp av en valgfri trådløs fjernkontroll (RMT-DSLR1).

α850 er fullt kompatibelt med tilbehør utviklet for flaggskipet α900.

Blant utvalget av fullformatsobjektiver kompatible med α850 kommer nå det nye 28-75mm F2.8 SAM. Dette kompakte objektivet er ideelt for fotografer som ønsker å utvide optikksamlingen med en lyssterk, generell zoom - og forbedre bildekvaliteten. Zoomen byr på en blenderåpning på F2.8, som er ideell for interiørbilder og utfordrende fotoreportasjer.

Benytter du Memory Stick sammen med α850 har du alle muligheter. Den avanserte lagringsenheten Memory Stick PRO-HG Duo HX (4GB, 8GB, 16GB eller 32GB) er, gjennom kombinasjonen massiv lagringskapasitet og rask respons, det perfekte verktøy ved kontinuerlig opptak. Memory Stick PRO-HG Duo HX 32GB kan ta 160* bilder på ett minutt (i RAW+JPEG/L (24M)), og sikrer at du aldri går glipp av et eneste øyeblikk. Ønsker du raskt å overføre bilder er dette også det perfekte verktøy, med 660[1] bilder på 26 minutter i L (24M) størrelse i RAW+JPEG-modus.

DSLR-α850 er tilgjengelig fra og med september 2009, til en veiledende utsalgspris på 21.500 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar