Panasonic Lumix GF1

Mange har latt seg begeistre av Olympus EP1, men det har samtidig vært ganske klart at Panasonic ville komme med et tilsvarende kamera basert på teknologien som finnes i G1 og GH1. Kanskje er Panasonic Lumix GF1 det vi har ventet på. Det blir i tilfelle et kamera litt i stil med LX3 - som riktignok ikke har utskiftbar optikk.

På bildet ser vi en 20mm og en 45mm, som dermed kan utvide sortimentet av optikk til Micro Four-Thirds. Foreløpig er dette utvalget ganske så tynt, men det vil åpenbart bedre seg. Mangelen på optikk var et ankepunkt da Olympus lanserte Four-Thirds, men i dag er tilfanget av opptikk svært goft til denne standarden.

GF1 ser ut til å få innebygd blitz - et klokt trekk, ettersom dette nok er noe mange vil komme til å savne ved den eneste konkurrenten så langt, Olympus EP1.

Ryktet er på ingen måte bekreftet, men kos deg med denne sammenligningen av en mulig GF1 og EP1 - det er lov å håpe:Mulige spesifikasjoner:skal vi stole på ryktene får Panasonic Lumix GF1 en egen knapp for opptak av video i HD (720p) i AVCHD format. Hakket dårligere enn GH1, men vi kan kanskje håpe på like gode fokusegenskaper. GH1 er foreløpig det eneste kameraet som har fungerende autofokus under videio-opptak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar