Pentax K-m

K-m er den rimeligste modellen fra Pentax, med en sensor i APSC- format og crop-faktor på 1,5x. Som de øvrige speilrefleksene fra Pentax har K-m innebygd i bildestabilisering.

Pentax K-m er helt klart rettet mot nybegynnere og tilbyr derfor en rekke hjelpefuksjoner og automatikk. Antall knapper er holdt på et minimum, men innstilling avISO, hvitbalanse, blitz og selvutløser kontrolleres via egne knapper. At dette er et amatørkamera understrekes av at Pentax har fjernet den separate rawknappen, en flott funksjon på de dyrere modellene fra Pentax.

Noen kompromisser må en selvsagt akseptere. I motsetning til de semiprofesjonelle speilreflekskameraene, som K20D og nykommeren K-7, så er K-m heller ikke utstyrt med værtetting.

Akam.no har testet Pentax K-m og konkluderer blant annet som følger:

atter en gang har Pentax stort sett motstått fristelsen av å fikle for mye med noe som funker. Mange gode løsninger har funnet veien fra dyrere modeller til K-m, i noen tilfeller i en noe begrenset utgave, men i det store og hele nyter denne kameramodellen godt av Pentax' lange erfaring på området, og deres evne til å komme opp med geniale løsninger. Med noen unntak (som forundrer oss en smule), er Pentax K-m et godt uttenkt produkt som passer godt til sin nisje, både på godt og vondt. For det er nemlig et tveegget sverd når man har en produkthistorie som den Pentax har. K-m skinner ikke like mye i forhold til de tilsvarende konkurrentmodellene som Pentax' tidligere modeller har gjort. Det glir mer inn i mengden, uten å tiltrekke seg oppmerksomhet. Og det er synd, for selv om kameraet har sine svakheter, så leverer det der det teller.

Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar