Olympus E-P1

Bilder av det som ser ut til å være Olympus sitt kommende Micro Fourthirds kamera sirkulerer på nettet. Betegnelsen E-P1 ble imidlertid brukt om Olympus E-3 en stund før lanseringen, noe som gjør en litt skeptisk. På den annen side, kameraet er avfotografert på en såpass merkelig måte at dette lukter bevisst lekasje: vise noe, men ikke mer enn at ryktemakerne får noe å jobbe med.

Kameraet ser ut til å være av samme type som det Olympus viste i høst. Lansering er vistnok 15. juni. Siden undertegnede ikke er invitert får jeg støtte meg til ryktene :)

Nå er det ikke helt enkelt å se på dette bildet, men forutsatt at det er ekte ser det ut til at Olympus satser på at skjermen skal være den eneste søkeren. Det er synd, et kamera som dette hadde fortjent en god rammesøker i kombinasjons med fast optikk. Når det er sagt, Panasonic har foreløpig kun kommet med zoom-optikk til Micro Fourthirds (beregnet for Lumix G1, men kompatibelt med andre m4/3-kamera), og det skal godt gjøres å få en rammesøker til å spille med disse. Løsningen kan være den samme som Ricoh har benyttet for GR-1, og som Panasonic tilbyr for LX-3, nemlig en rammesøker som kan festes i kameraets hot-shoe.

Uansett det blir spennende å se hva som kommer fra Olympus. Heldigvis ser det ut til at kameraet får videomulighet. Det ser også ut til at kameraet får "Art scenes mode" på samme måte som de nye speilrefleksene fra Olympus, E-450 og E-620.

Objektivet, en 17mm med lysstyrke f/2.8 virker også lovende. Olympus har gjort det til tradisjon å levere god optikk, relativt rimelig, og det er ingen grunn til å tro at de kommer til å tulle seg bort med et objektiv med fast brennvidde. I det hele tatt skal de bli spennende å se om Olympus og Panasonic (/Leica) får på plass et godt utvalg av objektiver for Micro Fourthirds-standarden. Mange var jo skeptiske da FourThirds ble introdusert, nettopp på grunn av lite utvalg optikk, men dette er blitt gjort grundig til skamme. Faktisk er nettopp optikken blitt et vesentlig argument for å velge denne typen kamera.

1001noisycameras.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar