Panasonic Lumix GH1 har fått en offisiell pris

Prisen samsvarte dessverre med ryktene: Panasonic USA sier i en pressemelding at Lumix GH1 vil kommet til å få en veiledende pris på $1499.95. Dette inkluderer riktignok et snasent objektiv, LUMIX G VARIO 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH/MEGA O.I.S., men en kommer ikke bort fra at dette er dyrt.

Oppdatering 14.05.08:
Selve kamerakroppen ser ut til å få en pris rundt 6000,-. Det mest av prisen er dermed knyttet til objektivet. Dermed kan vi regne med å se rimeligere kombinasjoner, som ikke blir så mye dyrere enn det en betaler for dagens Lumix G1 (uten video).


Det er rett og slett vanskelig å se hvordan dette kameraet skal kunne konkurrere. De amerikanske prisene tilsier jo en norsk pris langt over 10.000,- kanskje nærmere 15.000,- kroner. Jeg har virkelig troen på dette kamerakonseptet, og håper dette ikke innebærer at det blir fullstendig marginalisert.

Panasonic GH1 er basert på "Micro Four Thirds"-teknologien, noe som gir samme bildekvalitet som tradisjonelle systemkamera. GH1 kan også filme med autofokus i Full-HD (1080/24p), og er i utgangspunktet et kamera som vekker min interesse.

Panasonic USA Pressroom

1 kommentar: