Sony World Photography Awards 2009

Den internasjonale fotokonkurransen samler noen av verdens største fototalenter fra hele verden og selv om det ikke ble noen skandinaviske vinnere i år, var det mengder av fantastiske fotografier å glede seg over.

330 premierte bilder viste stor bredde innen de 12 profesjonelle kategoriene og de ni som var forbeholdt amatørfotografer.

I tillegg ble det delt ut tre spesialpriser:

The Prince’s Rainforests Project Award


I samarbeid med miljøprosjektet The Prince's Rainforests Project (grunnlagt av HKH Prince Charles) er det opprettet en egen pris som skal stimulere til økt forståelse for hvor viktige regnskogene er for det globale klimaet.

Årets pris ble vunnet av spanjolen Daniel Beltrá, som er bosatt i Seattle, Washington, USA. I hard konkurranse ble hans bidrag omsider kåret som det beste blant de mange gode miljørelaterte bildene.

Se vinnerne i denne kategorien.

The Campaign Award


En ny pris av året, The Campaign award, er tilegnet det internasjonale fellesskap og den pasjon som knyttes til fotball som lek og idrett. Sarah Ahmad fra Rawalpindi i Pakistan, ble kåret som vinner med sitt fantastiske bilde av en kvinne som lager mat med et ben på en fotball, med tittelen: "The Love of the Game: a cook, cleaner, mother….and an attacking midfielder."

Se vinnerne i denne kategorien.

L'Iris D'Or Award


Den mest prestisjefylte prisen av dem alle er L’Iris D’Or Award, som gis til "Årets fotograf i Sony World Photography Awards 2009", ble i år tildelt amerikaneren David Zimmerman.

SWPA 2009 Winner Galleries

Amateur Galleries

Professional Galleries - 1st Place

Photojournalism and Documentary

Commercial

Fine Art

Professional Galleries - 2nd Place

Photojournalism and Documentary

Commercial

Fine Art

Professional Galleries - 3rd Place

Photojournalism and Documentary

Commercial

Fine Art

Campaign Award Winner


Se mer på Sony World Photography Awards nettside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar