Panasonic GH1 med video i full HD (1080p)

Panasonic GH1 er basert på "Micro Four Thirds"-teknologien. Dette gir samme bildekvalitet som tradisjonelle systemkamera, men med mye mindre kamerahus. Nye GH1 kan også filme med autofokus i Full-HD (1080/24p).

- Se et eksempel på video fra GH1.

Den største forskjellen mellom Lumix DMC-GH1 og forgjengeren DMC-G1 er muligheten for innspilling av bevegelige bilder i høy oppløsning (enten 1080/24p eller 720/60p) med eller uten autofokus.

Oppdatering:
Ifølge Dpreview får kameraet en ny sensor med 14 megapiksler.

Fra pressemeldingen:

En av fordelene sammenlignet med tradisjonelle videokamera er at det går å bruke ulike objektiv avhengig av fotosituasjon og motiv. HD-videofunksjonen gjøres mulig med raskere og nyutviklede "Venus Engine HD"-prosessorer og Live MOS-sensoren med 12.1 megapiksler. Lyden spilles inn med en stereomikrofon plassert på toppen av kamerahuset.

Live MOS-sensoren gjengir bilder med minimalt av støy selv under dårlige lysforhold. Sensoren gir, akkurat som tidligere, mulighet for bilder i formatene 4:3, 3:2 eller 16:9. Utover gode egenskaper ved fotografering og filminnspilling, har Lumix GH1 fått Panasonics kjennetegn iA-funksjonen (Intelligent Auto). Dette gjør kameraet i stand til å både kjenne igjen ansikter og huske tidligere registerte ansikter, for prioritert fokus og eksponering av disse. Funksjonen fungerer også i videoinnstilling.

Sammen med DMC-GH1 lanserer Panasonic også et zoomobjektiv, Lumix G Vario HD 14-140mm ASPH Mega OIS (tilsvarer 28-280mm), med et nytt stille fokuseringssystem som gjør det mulig å filme med autofokus uten forstyrrende lyd.

Brukervennlighet er en viktig del av Lumix-familiens identitet, og dette merkes tydelig på DMC-GH1. Et eksempel er den smidige overgangen mellom fotografering og videoinnspilling. Et trykk på en egen videoknapp under fotograferingen gjør at de fleste innstillinger overføres automatisk til videoinnstillingen.

- Lanseringen av G1 ga virkelig mersmak, og jeg er sikker på at det nyeste familiemedlemmet kommer til å tiltrekke seg fotointeresserte forbrukere som vil ha et produkt som også gir mulighet for å filme i full-HD. Spennende teknikk og brukervennlighet, i kombinasjon med et smidig format, er et framtidssikkert konsept, sier Hanna Oscarsson, produktsjef på Panasonic.

DMC-GH1 kommer i tre ulike fager; sort, rød eller gull – alle med en spesiell finish på utsiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar