Ny norm for sikker bildelagring på nett

En rekke fotoaktører tilbyr kundene sine bildelagring nett. Forbrukerrådet, Fotorådet og IKT-Norge har derfor utarbeidet en norm for sikker lagring av bilder på nett. Fotoaktører tilknyttet normen plikter å oppbevare kundens bilder på en sikker og trygg måte.

Lagring av bilder på nett skiller seg ikke nevneverdig fra lagring av annet elektronisk innhold. Forbrukerrådet og IKT-Norge vil arbeide for at normen også legges til grunn for lagringstjenester for annet elektronisk innhold på nett, som for eksempel musikk, film og dokumenter.

Les hele normen her, og regler for bruk av normen her

- Formålet med normen er å sikre at bildene blir oppbevart trygt, slik at man unngår situasjoner hvor bilder slettes eller forsvinner. Denne normen gjør det lett for bransjeaktører å kommunisere at de har en tjeneste hvor bildene håndteres sikkert, sier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge.

- Vi regner med at lagringsnormen vil bli et viktig konkurransefortrinn og at andre fotoaktører følger etter og foretar de eventuelle justeringer som trengs for å oppfylle normen, sier Thomas Nortvedt.

Normen skiller ikke mellom betalings- og gratistjenester. Kundene er dermed sikret de samme rettighetene, uavhengig om fotoaktøren tar betalt for selve oppbevaringen eller ikke.

- Normen er et viktig nybrottsarbeid og et foregangsprosjekt for all type digital lagring. Normen er i utformet nøytralt i forhold til teknologi og type innhold, noe som gjør terskelen lav for andre lagringstilbydere som ønsker å rette seg etter kriteriene, sier Thomas Nortvedt.

- Det er avgjørende for utbredelsen av lagringstjenester på nett at forbrukerne har visshet om at dette er en trygg måte å oppbevare elektronisk innhold. Når den nødvendige tillitten er etablert vil forhåpentligvis flere benytte lagring og –sikkerhetskopiering på nett, noe som er viktig for et velfungerende online- og informasjonssamfunn, sier Torgeir Waterhouse.

Mer om normen finner du på www.ikt-norge.no/obs-lagring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar