Nikon D3x

Dyr er den, men det er liten tvil om at Nikon D3x er noe av det mest avanserte du kan kjøpe for penger. Egenskaper spenner fra "meget bra" og oppover. Bildekvaliteten er fremragende så lenge ikke ekstreme ISO-verdier og mange bilder i sekundet er blant kravene du stiller.

Prisen er som sagt i drøyeste laget. Canon EOS 1Ds Mark III ligger riktignok i samme prisleie, men Sony α900 og Canon EOS 5D Mark II kommer svært nær, og koster langt under halvparten. Så lengde Nikon forlanger 60 store for D3x er det grunn til å kikke seg om etter noe annet.Et godt kamera er det imidlertid. Akam.no har testet Nikon D3X og konkluderer som følger:

Det er liten tvil om at Nikon D3x alt tatt i betraktning er det beste speilreflekskameraet som finnes på markedet i dag. Riktignok finnes det kameraer som kan vise til bedre ytelse på enkeltområder, men som alt-i-ett-pakke er D3x svært vanskelig å slå, om ikke umulig.

Det er imidlertid ikke dermed sagt at det er det beste kameraet å gå til anskaffelse av, for de fleste av oss. En prislapp på i overkant av seksti tusen tilsier at man bør ha en viss inntekt på sin fotografering for at dette skal ha noen hensikt å kjøpe, og selv om så er tilfelle vil nok mange med denslags budsjett ha bedre nytte av et billigere kamera som for eksempel D700, og heller bruke resten av pengene på litt gromoptikk. Nikon har fått mye pepper for prisingen av D3x, kanskje spesielt fordi Sony A900 som ble sluppet noen måneder tidligere var priset svært mye lavere. Rett nok er ikke A900 like bra som D3x, men i forhold til prisen er både det og Canon EOS 5D Mark II langt bedre kjøp. Mye på grunn av dette syntes vi ikke det var riktig av oss å gi D3x verken "Akam anbefaler" eller "Godt kjøp", så vi har i sakens anledning laget en ny utmerkelse som altså D3x tildeles, som første og hittil eneste kamera.

Som utmerkelsen sier er D3x et råbra kamera. Bare synd prisen også er ganske så rå.


Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar